Standaard gratis verzending
Deskundig lichtadvies op maat
Uitsluitend A-merken

LED panelen

LED_panelen_lichtadvies_blok
icon-usp-prijs

De scherpste online prijzen

icon-usp-deskundig-lichtadvies

Deskundig lichtadvies op maat

icon-usp-merken

Uitsluitend A-merken

icon-usp-kwaliteit

5 jaar fabrieksgarantie op LED

Inspiratie

LED panelen zijn duurzaam, zuinig en bijzonder praktisch. U heeft de keuze uit allerlei afmetingen, specifieke kwaliteitscategorieën en natuurlijk zowel dimbare LED panelen, configureerbare als bijvoorbeeld waterdichte panelen. Op die manier is het LED paneel de ideale keuze voor de verlichting, bijvoorbeeld als kantoorverlichtingmagazijnverlichtingwerkplekverlichting, tekenkamerverlichting en voor ruimtes waarin medewerkers industriewerk verrichten.

U heeft de keuze uit bijvoorbeeld 3000K voor warm wit licht4000K voor naturel wit licht en 5000K voor koel wit licht. Bovendien zijn er panelen beschikbaar waarbij u zelf de kleurtemperatuur kunt configureren. Zo heeft u meer flexibiliteit en vrijheid, dankzij LED panelen die precies bieden waar u naar op zoek bent.

LED_panelen_kantoorverlichting

De meeste LED panelen zijn afgestemd op de Nederlandse afmetingen voor systeemplafonds. Het gaat om bijvoorbeeld LED panelen 60x60, als meest populaire afmeting. Daarnaast kiest u voor bijvoorbeeld LED paneel 30x30 en LED paneel 30x120Let op: gebruikt u een systeemplafond met Duitse afmetingen? Houd er dan rekening mee dat het vaak gaat om 62x62 centimeter. Ook daarvoor zijn specifieke LED panelen beschikbaar.

Lager wattage

De keuze voor LED is een duurzame keuze. Dat geldt natuurlijk ook voor LED panelen. Het is een duurzaam en zuinig alternatief voor traditionele TL-verlichting. De LED chips zijn een stuk sterker dan de TL buizen, en gebruiken een lager wattage om toch tot dezelfde lichtintensiteit te komen. Een LED paneel in 60x60 heeft bijvoorbeeld een wattage van 30W, terwijl een vergelijkbaar TL paneel minimaal 4x 18W nodig heeft (= 72W).

Dit heeft te maken met de manier waarop TL verlichting werkt. Er waren steeds 4 TL buizen nodig om gecombineerd tot de gewenste lichtopbrengst te komen. Dat hoeft niet meer met LED. In plaats daarvan gaat het om één paneel, dat op een meer zuinige wijze kan omgaan met de elektriciteit die er nodig is. Op die manier bespaart u in het geval van een 60x60 paneel zomaar 42W per paneel. Dat is een besparing van 58%. En gaat het om bijvoorbeeld 20 panelen? Dan bespaart u in totaal 840W aan vermogen. De verlichting is dan een stuk zuiniger, terwijl de lichtopbrengst hetzelfde is. Bovendien profiteert u van een langere levensduur dan met TL verlichting.

UGR-waarde en CRI

Ondertussen is de kwaliteit van LED panelen natuurlijk belangrijk. Die blijkt uit de:

 • UGR-waarde
 • CRI-waarde

UGR-waarde

De UGR-waarde staat voor de mate van verblinding waar LED panelen toe kunnen leiden. Een LED paneel met een lagere waarde leidt tot minder hinder. Dat biedt medewerkers de mogelijkheid om er langere tijd bij te werken, ook achter een beeldscherm. Afhankelijk van het type ruimte en het gebruik daarvan gelden er verschillende geadviseerde UGR-waardes:

 • UGR < 16 | Tekenkamer
 • UGR < 19 | Kantoor
 • UGR < 22 | Algemene ruimtes en fijn industrie werk
 • UGR < 25 | Gemiddeld industrie werk
 • UGR < 28 | Circulatiegebieden en gangen

De UGR-waarde volgt uit onder andere de mate waarin het licht reflecteert in de ruimte en op welke plekken de armaturen komen te hangen. Onze specialisten adviseren u hier graag over. We maken een lichtplan en brengen een lichtadvies uit. Zo weet u zeker dat u verblinding voorkomt, om medewerkers zo min mogelijk lichthinder te laten ervaren.

CRI-waarde

Daarnaast is de CRI-waarde belangrijk. Dit staat voor de kleurechtheid van de verlichting. Op het moment dat een kleurecht LED paneel schijnt op bepaalde producten of voorwerpen krijgen die de kleur die ze ook daadwerkelijk hebben. Het voorkomt eventuele verkleuring, om een zo scherp mogelijke inschatting te kunnen maken.

De LED panelen van goede kwaliteit hebben een CRI-waarde van 80, 90 of >90. Een hogere waarde is in dit geval een betere score.

Dimmen: LED panelen en drivers

Wilt u de LED panelen dimmen? Het LED paneel is dimbaar, indien de driver van het paneel daarvoor geschikt is. Dat betekent dat niet ieder paneel automatisch dimbaar is, dat is iets om rekening mee te houden.

Let op: in sommige gevallen leveren we het LED paneel inclusief de driver. In andere gevallen is de driver exclusief, dus kiest u die zelf. Onze specialisten kunnen u daar natuurlijk over adviseren.

In de meeste gevallen zijn de meegeleverde drivers voor LED panelen niet dimbaar. Kiest u een paneel exclusief de driver? Dan biedt dat de vrijheid om te kiezen voor onder andere een (DALI-) dimbare driver, aan/uit driver of Dip Switch driver.

Dimmen van LED panelen

Het dimmen van LED panelen vraagt om een dimbare driver. Er zijn een aantal dimprotocollen beschikbaar:

 • Fase-dimbaar
 • DALI-dimbaar
 • DALI2-dimbaar
 • 1-10V-dimbaar

Het is belangrijk om de juiste dimbare driver bij het paneel te kiezen. Houd er rekening mee dat de niet-dimbare Dip Switch- en niet-dimbare aan/uit drivers niet dimbaar zijn. Met die drivers bij het paneel is het niet mogelijk om de verlichting te dimmen, ook niet met een LED-dimmer.

De LED-dimmer heeft u nodig om de dimbare LED panelen (dankzij de dimbare drivers) te dimmen. Op die manier geeft de dimmer de elektriciteit op de juiste wijze door, om de verlichting te dimmen zoals u dat wenst. Alleen met een dimbare driver én een LED-dimmer lukt het om het LED paneel te dimmen en de lichtsterkte naar wens in te stellen.

Montage: opbouw, inbouw of gependeld

U kunt op verschillende manieren LED panelen monteren. Het meest gebruikelijk is om het LED paneel te plaatsen in plaats van een plafondplaat uit het systeemplafond. Door dezelfde maat aan te houden kunt u het paneel simpelweg vervangen. Er is dan sprake van inbouw-panelen, voor een zeer nette en strakke afwerking aan het plafond.

Is er geen systeemplafond beschikbaar of hebben de panelen niet de juiste afmetingen? Geen zorgen. Dan is het dankzij de opbouwframes toch mogelijk om een LED paneel te bevestigen.

Ten slotte kunt u de LED panelen gependeld (laten) monteren. Het pendelsysteem maakt het mogelijk om met pendels één of meerdere LED panelen aan het plafond op te hangen.

LED panelen kopen

Dus wilt u LED panelen kopen? We leveren panelen van Interlight en panelen van Light4U. Die merken staan bekend om de zeer hoge kwaliteit. Bovendien kunt u een proefmodel bestellen, om het zelf te ervaren. Op die manier ervaart u zelf of het LED paneel aansluit bij de verlichting waar u naar zoekt, bijvoorbeeld om te verduurzamen binnen uw bedrijf.

En heeft u vragen over LED panelen of hoe u daar gebruik van kunt maken? Vraag het onze specialisten, dan vertellen we u er graag meer over.

LED panelen kopen bij bedrijfsverlichting.nl

bedrijfsverlichting.nl is een gerenommeerde partij binnen de markt van LED verlichting. Wij leveren verlichting voor zowel grote als kleine bedrijven. Ook particulieren weten ons steeds vaker te vinden. Wanneer u de installatie wilt uitbesteden, maak dan gebruik van onze handige LED-installatieservice.

Voordelen van bedrijfsverlichting.nl

 • Scherpste online prijzen
 • Alle bekende merken
 • Deskundig advies op maat (kosteloos)
 • Keurmerk ‘Thuiswinkel zakelijk’
 • Beoordeeld met een 9,3
 • 5 jaar fabrieksgarantie
 • En meer...

Keuzehulp

Het kiezen van de juiste verlichting kan uitdagend zijn. Laat u daarom goed voorlichten door onze lichtadviseurs. Zij helpen u graag vrijblijvend en kunnen al uw vragen beantwoorden. U kunt ons op verschillende manieren bereiken:

Bellen via 030 - 227 0494
Whatsappen via 06 - 50 543 275
Mailen via info@bedrijfsverlichting.nl
Chatten via de chatfunctie onderin uw scherm.

Een LED paneel is een vlak verlichtingsarmatuur van meestal 60x60cm, 30x120cm, 30x30cm of 60x120cm. Onze panelen zijn voorzien van moderne LED chips. Deze zijn in vergelijking met traditionele TL-armaturen een stuk zuiniger. Deze produceren dezelfde lichtoutput, terwijl ze een stuk minder elektriciteit verbruiken. LED panelen worden vaak ingebouwd in een systeemplafond of direct tegen het plafond gemonteerd met behulp van een opbouwkit.

Voor de installatie van een LED paneel zijn drie onderdelen nodig: een LED paneel, een dimbare of niet-dimbare driver en een voedingskabel. Daarna geldt in de meeste gevallen het volgende stappenplan:

 1. Maak je gebruik van een opbouw- of pendelset? Monteer deze dan eerst aan het plafond.
 2. Sluit de voedingskabel aan op de driver.
 3. Verbind de driver met het LED paneel door middel van de bevestigde kabels.
 4. Heb je een dip-switch driver? Stel dan de gewenste lichtoutput in met de dipswitches op de driver. Voor deze stap kan je het beste het paneel alvast aansluiten op het stroomnet.
 5. Plaats het paneel in het systeemplafond of de desbetreffende montageset.
 6. Als laatste kan de stekker in het stopcontact, en tadaa: licht!

   Laten we voorop stellen dat het precieze aantal LED panelen afhankelijk is van de ruimte en de lichtsituatie, maar om een beetje een idee te geven is één LED paneel per 8 m2 doorgaans een goede maatstaaf (LED panelen 60x60cm). Belangrijke factoren voor het bepalen van het juiste aantal panelen zijn onder andere: de hoogte van het plafond en de indeling van de ruimte. Zeker weten hoeveel LED panelen er nodig zijn voor een ruimte? Vraag gratis lichtadvies aan, onze lichtadviseurs helpen graag mee!

     bedrijfsverlichting.nl heeft een breed assortiment A-kwaliteit LED panelen. Wij werken enkel samen met gerenommeerde, Nederlandse merken en kennen ons assortiment door en door. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies welke LED panelen kwalitatief goed zijn en perfect passen bij jouw project. Vrijblijvend lichtadvies ontvangen voor jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze lichtadviseurs helpen je graag verder!

     LED panelen zijn de zuinige versie van de traditionele TL-armaturen. Moderne LED panelen kunnen tot wel 42W minder verbruiken per paneel. In een ruimte met tien LED panelen kan het verbruik dus al 420W lager uitvallen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Daarbij gaan onze LED panelen ongeveer 50.000 branduren mee. Bij normaal gebruik (vijf dagen per week, acht uur per dag) gaat het LED paneel jarenlang mee.

     Het zuinigste LED paneel in ons assortiment verbruikt 30W. Hiermee kan het traditionele TL-armaturen vervangen van 2x36W, 4x18W of 4x14W. Met onze LED panelen kan je tot maar liefst 42W per TL-armatuur besparen. In een ruimte met tien LED panelen, wordt er dus al 420W per uur minder elektriciteit verbruikt.

     Onze LED panelen beschikken over moderne LED chips. Deze LED chips produceren dezelfde lichthoeveelheid, maar met een lager elektriciteitsverbruik dan de traditionele TL buizen. De ingebouwde diffusers voorzien een mooie, egale spreiding van het licht. Dit voorkomt ongelijke lichtplekken in het paneel en geeft een strakke look.

     In de meeste situaties wordt een LED paneel geïnstalleerd in een systeemplafond. Is er geen systeemplafond aanwezig? Dan kunnen de LED panelen worden gependeld met staaldraden of direct aan het plafond worden gemonteerd. Voor onze LED panelen zijn er bijbehorende pendel- en opbouwsets beschikbaar om de installatie zo eenvoudig mogelijk te maken.

     Neem contact met ons op
     Laat een vraag of opmerking achter en wij zullen hier zo spoedig mogelijk op terugkomen.
     Search engine powered by ElasticSuite Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.