De scherpste online prijzen
Deskundig lichtadvies op maat
Uitsluitend A-merken
Subsidie

Subsidie (EIA)

Indien gewenst kan bedrijfsverlichting.nl uw volledige EIA aanvraag uit handen nemen. Wij zijn expert in het aanvragen van de subsidie en kunnen vooraf de slagingskans van een aanvraag goed beoordelen.

Wil je persoonlijk advies over de EIA? Neem contact met ons op of vul hieronder het contactformulier in!

De Energie-investeringsaftrek

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling die ondernemers moet stimuleren om te investeren in energiezuinige technieken, bijvoorbeeld in LED verlichting. De Energie-investeringsaftrek is bedoeld voor ondernemingen die in Nederland belastingplichtig zijn.

Hoe werkt de EIA in 2021?

De betreffende onderneming kan 45% van het totaal geïnvesteerde bedrag (inclusief montagekosten) aftrekken van de winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Afhankelijk van het belastingtarief kunt u met de EIA profiteren van minimaal 13,5% subsidie (belastingvoordeel). Het is vereist dat de onderneming winst maakt.

Wat zijn de voorwaarden van de EIA?

U komt in aanmerking voor de EIA als u in één kalenderjaar minimaal €2.500,- exclusief btw investeert in LED verlichting en als de verlichting voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • De LED-chip of -module is volledig geïntegreerd in de armatuur en niet uitwisselbaar.
  • Het LED-armatuur voldoet aan de L90B50 eis (L90 = maximaal 10% lichtopbrengstverlies o.b.v. 50.000 branduren, B50 = uitvalpercentage)

De armaturen komen voor de EIA in aanmerking als deze toegepast worden in of bij zowel nieuwe als bestaande bedrijfsgebouwen.


Let op aftopping: het maximum investeringsbedrag (materiaal-, montage- en bijkomende kosten) dat voor de EIA in aanmerking komt, bedraagt € 1.000 per LED-armatuur die voldoet aan de levensduur criteria.

Projectfoto | Bedrijfsverlichting.nl

Subsidie LED verlichting aanvragen (EIA)

Bedrijfsverlichting kan helpen bij het aanvragen van de Energie Investeringsaftrek. Hiervoor hebben wij een samenwerking met RB-subsidieadvies, expert op het gebied van subsidieaanvragen.
Deze service is no-cure no-pay, de kosten hoeven dus enkel te worden betaald indien de aanvraag succesvol is. De praktijk leert ons dat wij vooraf een goede inschatting kunnen maken van de haalbaarheid van een aanvraag.
Heeft u vragen over het aanvragen van subsidie voor LED verlichting (EIA) neem dan contact met ons op!

EIA geschikte armaturen

Een groot deel van ons assortiment is geschikt voor de EIA. Neem contract met ons op voor de het actuele assortiment van geschikte armaturen.
Projectfoto | Bedrijfsverlichting.nl
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.