• Franco levering vanaf €100 ex. btw
  •  Deskundig lichtadvies op maat
  •  Uitsluitend A-merken
  •  Tot 7 jaar fabrieksgarantie

EIA Subsidie 2024

Sinds 2023 is het niet meer mogelijk om EIA subsidie te ontvangen op de aanschaf van verlichting. Tot 2023 kon EIA subsidie ontvangen worden voor verlichting in zowel nieuwe als bestaande gebouwen.

De Energie-investeringsaftrek (EIA) was een fiscale regeling die ondernemers moest stimuleren om te investeren in energiezuinige technieken, bijvoorbeeld in LED verlichting. De EIA subsidie was bedoeld voor ondernemingen die in Nederland belastingplichtig waren.

Hoe werkte de EIA?

De EIA regeling leverde netto fiscaal voordeel op via een aftrek op de inkomsten- of vennootschapsbelasting. De betreffende onderneming kon 45,5% van het totaal geïnvesteerde bedrag (inclusief montagekosten) aftrekken van de winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving.

Afhankelijk van het belastingtarief kon je met de EIA profiteren van minimaal 11% subsidie (belastingvoordeel). Het was vereist dat de onderneming winst maakte. In 2022 was er voor deze regeling een budget van €149 miljoen.

Wat dan wel?

Hoewel er geen subsidie meer wordt gegeven op LED verlichting kan bedrijfsverlichting.nl persoonlijk advises geven bij het kiezen van de juiste verlichting, afgestemd op ieder budget.

Wilt u persoonlijk advies over de alternatieven voor de EIA subsidie? Neem dan contact met ons op, onze lichtadviseurs denken graag mee!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Door onze jarenlange ervaring geven wij snel lichtadvies op maat. Onze lichtadviseurs hebben ervaring met uiteenlopende projecten, zoals: kantoren, winkels, horecazaken, bedrijfshallen en residentiële oplossingen. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Door onze jarenlange ervaring geven wij snel lichtadvies op maat. Onze lichtadviseurs hebben ervaring met een breed scala aan projecten, zoals: kantoren, winkels, horecazaken, bedrijfshallen en woningen.

Wat waren de voorwaarden van de Energie-Investeringsaftrek?

U kwam in aanmerking voor de EIA als u in één kalenderjaar minimaal €2.500 exclusief btw investeerde in LED verlichting en de montage. Hierbij is het van belang dat de toegepaste verlichting aan de door de overheid gestelde voorwaarden voldeed.

De gestelde voorwaarden aan de verlichting waren:

  • Het LED-verlichtingsarmatuur heeft een geïntegreerde, niet uitwisselbare LED-lichtbron;
  • Het armatuur heeft een specifieke lichtstroom van ten minste 125 lumen per Watt;
  • Het voldoet aan het levensduurcriterium van L90 (bij 50.000 uur bij een tq = 25 °C) of beter;
  • Het maximum investeringsbedrag dat voor de EIA in aanmerking komt bedraagt €500 per armatuur.
LED inbouwspots kledingwinkelLED inbouwspots kledingwinkel

EIA subsidie voor LED verlichting aanvragen

bedrijfsverlichting.nl kon helpen bij het aanvragen van de Energie Investeringsaftrek. Hiervoor hadden wij een samenwerking met RB-subsidieadvies, expert op het gebied van subsidieaanvragen.

Deze service was no-cure no-pay, de kosten hoeven dus enkel te worden betaald indien de aanvraag succesvol is. De praktijk leert ons dat wij vooraf een goede inschatting kunnen maken van de haalbaarheid van een aanvraag.

EIA geschikte armaturen

Niet alle armaturen waren geschikt voor subsidie. Uiteraard geldt dit nu voor alle armaturen, aangezien de subsidie is afgeschaft.

Lichtadviseur geeft advies over verlichtingLichtadviseur geeft advies over verlichting

Advies op maat!

Vragen?

Heb je vragen of wil je graag zelf een project starten met ons? Neem dan contact met ons op!

Check Reactie binnen één werkdag

Check Gratis lichtadvies van lichtexperts

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.