De scherpste online prijzen
Deskundig lichtadvies op maat
Uitsluitend A-merken
Subsidie

EIA Subsidie 2022

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling die ondernemers moet stimuleren om te investeren in energiezuinige technieken, bijvoorbeeld in LED verlichting.

De EIA subsidie is bedoeld voor ondernemingen die in Nederland belastingplichtig zijn. Je kunt in 2022 EIA subsidie ontvangen voor verlichting in zowel nieuwe als bestaande gebouwen.

Hoe werkt de EIA in 2022?

De EIA regeling levert netto fiscaal voordeel op via een aftrek op de inkomsten- of vennootschapsbelasting. De betreffende onderneming kan 45,5% van het totaal geïnvesteerde bedrag (inclusief montagekosten) aftrekken van de winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving.

Afhankelijk van het belastingtarief kunt u met de EIA profiteren van minimaal 11% subsidie (belastingvoordeel). Het is vereist dat de onderneming winst maakt. In 2022 is er voor deze regeling een budget van €149 miljoen.

Hulp bij aanvragen EIA subsidie

Indien gewenst kan bedrijfsverlichting.nl uw volledige Energie Investeringsaftrek aanvraag uit handen nemen. Wij zijn expert in het aanvragen van de subsidie en kunnen vooraf de slagingskans van de aanvraag goed beoordelen.

Wil je persoonlijk advies over de EIA subsidie? Neem contact met ons op of vul het contactformulier in onder de knop "meer informatie".

Wat zijn de voorwaarden van de Energie-Investeringsaftrek?

Je komt in aanmerking voor de EIA als je in één kalenderjaar minimaal €2.500 exclusief btw investeert in LED verlichting en de montage. Hierbij is het van belang dat de toegepaste verlichting aan de door de overheid gestelde voorwaarden voldoet.

De gestelde voorwaarden aan de verlichting zijn:

  • Het LED-verlichtingsarmatuur heeft een geïntegreerde, niet uitwisselbare LED-lichtbron;
  • Het armatuur heeft een specifieke lichtstroom van ten minste 125 lummen per Watt;
  • Het voldoet aan het levensduurcriterium van L90 (bij 50.000 uur bij een tq = 25 °C) of beter;
  • Het maximum investeringsbedrag dat voor EIA in aanmerking komt bedraagt €500 per armatuur.

Tot slot is het vereist dat bovenstaande eisen volgens protocol zijn getest en gecertificeerd door een geaccrediteerde instelling. Dit heeft ertoe geleid dat het aanbod van voor de EIA geschikte verlichting erg is teruggelopen. Wil je weten welke armaturen nog wel geschikt zijn? Neem dan contact met ons op.

Projectfoto | bedrijfsverlichting.nl

EIA subsidie voor LED verlichting aanvragen

bedrijfsverlichting.nl kan helpen bij het aanvragen van de Energie Investeringsaftrek. Hiervoor hebben wij een samenwerking met RB-subsidieadvies, expert op het gebied van subsidieaanvragen.

Deze service is no-cure no-pay, de kosten hoeven dus enkel te worden betaald indien de aanvraag succesvol is. De praktijk leert ons dat wij vooraf een goede inschatting kunnen maken van de haalbaarheid van een aanvraag.

Heeft u vragen over het aanvragen van subsidie voor LED verlichting (EIA) neem dan contact met ons op!

EIA geschikte armaturen

Niet alle armaturen zijn geschikt voor subsidie. Neem contact met ons op voor het actuele assortiment van geschikte armaturen.
Projectfoto | bedrijfsverlichting.nl
Neem contact met ons op
Laat een vraag of opmerking achter en wij zullen hier zo spoedig mogelijk op terugkomen.
Search engine powered by ElasticSuite Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.