• Gratis verzending vanaf €100 ex. btw
 •  Deskundig lichtadvies op maat
 •  Uitsluitend A-merken
 •  Tot 7 jaar fabrieksgarantie

LED panelen dimbaar

De LED panelen dimbaar zijn populair: het is de favoriete keuze van veel bedrijven. Dat is logisch, omdat het de controle biedt over de lichtsterkte van de verlichting. Dus wilt u de lampen kunnen dimmen en die op andere momenten weer feller laten branden? Of zoekt u zelfs de mogelijkheid om dit te programmeren en met een afstandsbediening te regelen? Onze specialisten vertellen u graag over de mogelijkheden van dimbare LED panelen. Lees meer

Producten 1-11 van 22

Van hoog naar laag sorteren
 1. Service

  Lichtadvies nodig?Lichtadvies nodig?

  Gratis verzending

  Voor bestellingen vanaf €100,- excl. btw. Zo maken we de overstap naar LED-verlichting nog eenvoudiger!

  • Gratis verzending vanaf €100 ex. btw
  •  Deskundig lichtadvies op maat
  •  Uitsluitend A-merken
  •  Tot 7 jaar fabrieksgarantie
Pagina
per pagina
LED panelen museum keuken 60x60cmLED panelen museum keuken 60x60cm

Meer informatie

Kies bijvoorbeeld een LED paneel dimbaar dat daglicht uitstraalt, dankzij 4000K aan kleurtemperatuur. Of bekijk de andere kleurtemperaturen zoals 3000K en 5000K, net als de afmetingen van de panelen. Die zijn er in 60x60, 30x120 en 30x30 voor het standaard systeemplafond. Zo laten we u graag zien wat er beschikbaar is, iets dat u bovendien zelf kunt uitproberen met een gratis proefmodel.

De dimbare LED panelen voegen meer mogelijkheden toe aan de standaard schakeling. Het zou normaal gesproken gaan om aan/uit. Met deze panelen heeft u de mogelijkheid om de lichtsterkte te verlagen en die later weer te verhogen. Zo stemt u dit eenvoudig af op de manier waarop u de ruimte gebruikt.

LED panelen kapper salon 60x60cm plafond
LED panelen kantoor 60x60cm hoog plafondLED panelen kantoor 60x60cm hoog plafond

Dimbare drivers en dimprotocollen

LED verlichting vraagt om specifieke drivers en dimmers, die netjes op elkaar zijn afgestemd. Dat heeft te maken met de gebruikte technologie. Een standaard dimmer is daardoor meestal niet geschikt om LED-verlichting te dimmen. Bovendien is er sprake van een aantal verschillende dimprotocollen voor LED. Het is verstandig om u daarover goed te laten adviseren.

Drie typische dimprotocollen voor LED-panelen zijn bijvoorbeeld:

 • DALI
 • DALI2
 • 1-10V

Het is belangrijk dat de driver van de LED-verlichting én de LED-dimmer werken volgens hetzelfde protocol. Alleen op die manier wordt het signaal goed doorgestuurd, dus voorkomt u flikkeren en andere problemen met de LED panelen die u dimbaar wilt gebruiken.

Duurzaam en zuinig: dimbare panelen in LED

Het LED paneel dat dimbaar is vormt een zowel duurzame als zuinige keuze. De verlichting staat bekend om de (zeer) lange levensduur. Dat betekent dat u investeert in verlichting die lang meegaat, om daar de komende jaren zonder omkijken gebruik van te maken. Of zelfs langer, afhankelijk van het specifieke paneel dat u kiest. Onze specialisten kijken graag met u mee naar de beste keuze.

Tegelijkertijd gaat het om heel zuinige verlichting. De LED-panelen verbruiken standaard al weinig stroom. Ze gaan heel efficiënt om met de benodigde stroom, om die om te zetten naar verlichting. En dimt u de LED-panelen? Dan is er nog minder stroom nodig om tot de gewenste lichtopbrengst te komen.

Op die manier is het dimbare LED-paneel een uitstekende keuze als u een duurzame investering wilt doen. Houd er dus wel rekening mee dat u zowel een geschikte LED-driver als een LED-dimmer combineert. Alleen op die manier lukt het om de verlichting zonder problemen te dimmen.

LED panelen schoonheidssalon 60x60cm
LED panelen bloemenwinkel 60x60cmLED panelen bloemenwinkel 60x60cm

In allerlei varianten

Uiteraard is de dimbare LED-verlichting beschikbaar in allerlei modellen en uitvoeringen. Dus gaat het om panelen in 60x60, in 30x120 of 30x30? Dan heeft u de keuze uit diverse varianten. De LED-panelen zijn dimbaar volgens verschillende dimprotocollen. De dimbaarheid is afhankelijk van de toegepaste driver. Zo is het mogelijk om onder andere te dimmen via: DALI, DALI2 en 1-10V. De voornaamste manier van dimmen is volgens een fysieke dimmer aan de muur. Daarnaast is het ook mogelijk om de LED panelen toe te passen als smart verlichting (slimme verlichting). In combinatie met een domotica systeem is het mogelijk om de panelen te bedienen via de telefoon, tablet of bluetooth dimmers. Zo heeft u meerdere mogelijkheden om de LED panelen te dimmen en precies in te stellen zoals u ze wilt gebruiken.

LED panelen dimbaar kopen: proefmodel uitproberen

Wilt u de LED panelen dimbaar kopen en bent u benieuwd naar de beste manier om dit zakelijk te doen? Wij begrijpen dat u misschien nog vragen heeft of dat u twijfelt over de merken, modellen en uitvoeringen. Wij werken standaard met de LED panelen van Interlight en Light4U die dimbaar zijn. Het is met een proefmodel mogelijk om dit gewoon zelf uit te proberen en ervaren. Op die manier weet u zeker dat u een goede keuze maakt. Bovendien denken onze specialisten graag met u mee, om het juiste proefmodel aan te vragen.

En heeft u vragen over de LED panelen dimbaar of hoe u daar gebruik van kunt maken? Vraag het onze specialisten, dan vertellen we u er graag meer over.

LED panelen kantoor trackpaneel 30x120cm
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.