• Gratis verzending vanaf €100 ex. btw
 •  Deskundig lichtadvies op maat
 •  Uitsluitend A-merken
 •  Tot 7 jaar fabrieksgarantie

Verlichting trappenhuis

Het trappenhuis is een belangrijke doorgang in een gebouw. Goede verlichting in het trappenhuis is niet alleen heel belangrijk voor het waarborgen van de veiligheid in de ruimte, maar het draagt ook bij aan de esthetiek en de ambiance van het gebouw. Lees meer

Trappenhuisverlichting categorieën

 • De scherpste online prijzen
 •  Deskundig lichtadvies op maat
 •  Uitsluitend A-merken
 •  Tot 7 jaar fabrieksgarantie

Inspiratie

LED plafondlampen trappenhuisLED plafondlampen trappenhuis

Verlichting trappenhuis: kleurtemperatuur

Voor trappenhuizen geldt geen standaard kleurtemperatuur. Het hangt ervan af welke kleurtemperatuur er in de rest van het gebouw wordt gebruikt. Het allermooiste resultaat wordt bereikt als overal dezelfde kleurtemperatuur wordt toegepast. Wij hebben hier dus geen standaard advies voor, maar het verschilt per gebouw. In het trappenhuis van een appartementencomplex zou een kleurtemperatuur van 3000K (warm wit) kunnen, maar 4000K (koel wit) bijvoorbeeld ook. Echter, in een hotel bijvoorbeeld, zou 2700K (extra warm wit) goed kunnen.

Trappenhuisverlichting: soorten verlichting trappenhuis

Veiligheid speelt een grote rol bij het verlichten van een trappenhuis. Alles moet goed zichtbaar zijn. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen bijvoorbeeld een traptrede over het hoofd zien doordat het te donker is in het trappenhuis. Daarnaast kan het trappenhuis de enige ontsnappingsroute zijn in geval van een noodsituatie, zoals een brand. Goede verlichting in het trappenhuis zorgt ervoor dat mensen snel en veilig het gebouw kunnen verlaten, zelfs bij verminderd zicht. Noodverlichting is dus ook van groot belang.

Welk type lampen het meest geschikt zijn voor trappenhuis verlichting verschilt, maar veel en schaduwloos licht is ideaal in een trappenhuis. Grote trappenhuizen beschikken meestal niet over een vlak plafond, omdat de onderzijde van de bovenliggende trap uitsteekt en er ook geen mogelijkheid is om de trap in te bouwen. In dat geval werken we met wandverlichting of plafonnières aan de wand. Deze armaturen kunnen vaak ook worden uitgevoerd met geïntegreerde noodverlichting. Is er wel een vlak plafond? Dan kunnen downlights of LED-panelen worden toegepast. Voor een wat luxere uitstraling, kunnen inbouwspotjes ook geschikt zijn.

LED wandlampen op gallerijLED wandlampen op gallerij
LED panelen in trappengatLED panelen in trappengat

Inspiratie opdoen voor trappenhuis verlichting

We hebben al vele trappenhuizen voorzien van nieuwe LED-verlichting en hebben daardoor ervaring in het verlichten van dit soort ruimtes. Ben je op zoek naar de juiste trappenhuis verlichting? Wij kunnen een lichtplan opstellen. Neem contact op met ons voor een persoonlijk lichtadvies.

Lampen trappenhuis: lichtopbrengst

Lichtopbrengst is een belangrijke factor bij trappenhuis verlichting. In openbare ruimtes, zoals een trappenhuis, moet de lichtopbrengst aan de hiervoor opgestelde norm voldoen. Dit is de NEN-EN 12464. Voor een trappenhuis is in deze norm vastgesteld dat er gemiddeld minimaal 100 Lux op de vloer moet zijn. Daarnaast moet de verlichting ook een bepaalde mate van gelijkmatigheid hebben. Dit om schaduwen en contrasten zo veel mogelijk te voorkomen.

Populaire trappenhuisverlichting kopen?

Voordelen van bedrijfsverlichting.nl

 • Alle bekende merken
 • Deskundig advies op maat (kosteloos)
 • Keurmerk ‘Thuiswinkel zakelijk’
 • Beoordeeld met een 9,3
 • Tot 7 jaar fabrieksgarantie
 • En meer...

Keuzehulp

Vindt u het lastig om te bepalen welk product u nodig heeft? Of wenst u meer informatie over bepaalde LED verlichting? Neem dan gerust contact op met onze lichtadviseurs. Zij geven u vrijblijvend en deskundig advies op maat. U kunt ons op verschillende manieren bereiken:

Bellen via  030 - 227 0494
Whatsappen via 030 227 04 94
Mailen via [email protected]
Chatten via de chatfunctie onderin uw scherm.

LED noodverlichting in trappenhuisLED noodverlichting in trappenhuis
Lichtadviseur geeft advies over verlichtingLichtadviseur geeft advies over verlichting

Advies op maat!

Vragen?

Heb je vragen of wil je graag zelf een project starten met ons? Neem dan contact met ons op!

Check Reactie binnen één werkdag

Check Gratis lichtadvies van lichtexperts

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.