• Franco levering vanaf €100 ex. btw
 •  Deskundig lichtadvies op maat
 •  Uitsluitend A-merken
 •  Tot 7 jaar fabrieksgarantie

LED verlichting appartementencomplex

Een appartementencomplex is een plek waar veel mensen de hele dag door in- en uit lopen. Iedere plek binnen een appartementencomplex dient goed verlicht te worden, van de lifthal tot de berging. Dit is van groot belang voor onder andere de veiligheid, het wooncomfort en de ambiance in en rondom het gebouw. De verlichting moet wel voldoen aan meerdere eisen en ook dienen er verschillende soorten verlichting worden toegepast in een appartementencomplex. Zeker weten dat aan alle appartementencomplex verlichting eisen wordt voldaan? Neem dan contact met ons op, onze ervaren lichtadviseurs denken graag mee over de ideale lichtoplossing. Lees meer

Appartementencomplex verlichting categorieën

 • De scherpste online prijzen
 •  Deskundig lichtadvies op maat
 •  Uitsluitend A-merken
 •  Tot 7 jaar fabrieksgarantie

Inspiratie

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Door onze jarenlange ervaring geven wij snel lichtadvies op maat. Onze lichtadviseurs hebben ervaring met uiteenlopende projecten, zoals: kantoren, winkels, horecazaken, bedrijfshallen en residentiële oplossingen. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Door onze jarenlange ervaring geven wij snel lichtadvies op maat. Onze lichtadviseurs hebben ervaring met een breed scala aan projecten, zoals: kantoren, winkels, horecazaken, bedrijfshallen en woningen.

LED trappenhuisverlichtingLED trappenhuisverlichting

Verlichting appartementencomplex: algemeen

Bij appartementencomplex verlichting gaat het om alle verlichting voor de algemene ruimtes die voor iedereen toegankelijk zijn. Algemene ruimtes zijn onder andere: de gezamenlijke entreehal, lifthal, het trappenhuis, de bergingen en bergingsgangen, parkeergarage, fietsenstalling, gangen naar appartementen, galerijen met toegang tot de appartementen, binnentuinen en gevelverlichting/ balkons. Een appartementencomplex is onderdeel van de woning van mensen, dus moet bij het verlichten van deze gebouwen ook rekening worden gehouden met factoren als wooncomfort, veiligheid en ambiance. Al deze factoren moeten dan ook mee worden genomen in het besluit bij de aanschaf van nieuwe appartementencomplex lampen.

Appartementencomplex verlichting: welke soort lampen

Appartementencomplexen bestaan uit diverse onderdelen. Ieder onderdeel heeft weer een ander soort verlichting nodig. Ruimtes als het trappenhuis, de berging en galerij staan vaak in verbinding met de buitenlucht en trekken veel stof aan. In deze ruimtes kunnen het beste LED armaturen met een hogere IP waarde worden toegepast. De parkeergarage is een vochtige ruimte. Voor deze ruimte is het verstandig om te kiezen voor een waterdicht industrieel armatuur. Ook voor de balkons en overige buitenruimte is waterdichte LED verlichting vereist. Voor de ingang van het appartementencomplex dient verlichting die meer dan 50 lux uitstraalt te worden toegepast.

Voor de algemene verlichting in een appartementencomplex kan standaard binnenverlichtingsarmaturen met een IP20 waarde worden toegepast. Kies hierbij wel voor armaturen met genoeg licht om fijn zicht en veiligheid te garanderen. Dit geldt ook voor verlichting in en rondom de lift.

LED verlichting in lifthalLED verlichting in lifthal
LED noodverlichting in appartementencomplexLED noodverlichting in appartementencomplex

Eisen appartementencomplex lampen: IK-waarde, NEN-norm en noodverlichting

Verlichting in een appartementencomplex moet voldoen aan meerdere eisen. Zo dient rekening te worden gehouden met de IK-waarde van de armaturen. De IK-waarde is een getal dat de sterkte van de behuizing aangeeft. Lampen in een appartementencomplex moeten namelijk vaak tegen veel bestand zijn om zo een lange(re) levensduur te kunnen garanderen.

Een appartementencomplex is een openbare ruimte. Omdat het gaat over een openbare ruimte, zal de verlichting ook aan de hiervoor opgestelde NEN-normering moeten voldoen. Wij kunnen hier een lichtberekening voor maken. De precieze norm voor lichtniveaus is de NEN-EN 12464-1. Bij een liftdeur moet bijvoorbeeld minimaal 100 lux op de vloer zijn. Ook in bijvoorbeeld een parkeergarage moet de verlichting een bepaalde egaliteit en een minimaal lichtniveau hebben. Daarnaast is noodverlichting verplicht in een appartementencomplex, dus ook dit moet worden toegepast.

Veelgebruikte verlichting in appartementencomplexen

 1. Light4U
  Samen te stellen
  World LED 180 Wit
  World LED 180 Wit
  Vanaf € 93,11 € 76,95
  Op voorraad
 2. SEC Lighting
  Samen te stellen
  ALUX3-AT LED-noodverlichting opbouw Autotest 1h Zwart
  ALUX3-AT LED-noodverlichting opbouw Autotest 1h Zwart
  € 146,35 € 120,95
  Op aanvraag

LED verlichting appartementencomplex: energie-efficiënte verlichting

LED verlichting is een stuk energiezuiniger dan traditionele verlichtingsopties als gloei- of halogeenlampen. LED lampen hebben vaak dezelfde lumenoutput met een lagere wattage en daarom zijn ze dus zuiniger. Het toepassen van LED verlichting in een appartementencomplex kan leiden tot lagere energiekosten voor zowel beheerders van het complex als bewoners. Ook is LED een milieuvriendelijke verlichtingsoptie. Deze soort verlichting gaat namelijk een stuk langer mee dan gloei- en halogeenlampen.

LED gevelverlichting voor appartementencomplexLED gevelverlichting voor appartementencomplex
LED strips in entreehalLED strips in entreehal

Voordelen van bedrijfsverlichting.nl

 • Alle bekende merken
 • Deskundig advies op maat (kosteloos)
 • Keurmerk ‘Thuiswinkel zakelijk’
 • Beoordeeld met een 9,3
 • Tot 7 jaar fabrieksgarantie
 • En meer...

Keuzehulp

Vindt u het lastig om te bepalen welk product u nodig heeft? Of wenst u meer informatie over bepaalde LED verlichting? Neem dan gerust contact op met onze lichtadviseurs. Zij geven u vrijblijvend en deskundig advies op maat. U kunt ons op verschillende manieren bereiken:

Bellen via  030 - 227 0494
Whatsappen via 030 227 04 94
Mailen via [email protected]
Chatten via de chatfunctie onderin uw scherm.

Lichtadviseur geeft advies over verlichtingLichtadviseur geeft advies over verlichting

Advies op maat!

Vragen?

Heb je vragen of wil je graag zelf een project starten met ons? Neem dan contact met ons op!

Check Reactie binnen één werkdag

Check Gratis lichtadvies van lichtexperts

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.