Standaard gratis verzending
Deskundig lichtadvies op maat
Uitsluitend A-merken

Sportschool verlichting

In een sportschool is het belangrijk om de juiste verlichting toe te passen. Concentratie en focus is belangrijk tijdens het sporten, goede LED verlichting in de sporthal kan dit stimuleren. Welke LED verlichting het beste past bij een sportschool is afhankelijk van een aantal punten. Onder andere de kleurtemperatuur en uitstraling van het verlichtingsarmatuur zijn belangrijk. Is de gewenste uitstraling van de sportschool luxe en hoogwaardig? Dan is railverlichting in combinatie met een railsysteem een fraaie lichtoplossing. Vaak wordt dan een kleurtemperatuur van 3000K warm wit of 4000K natuurlijk wit toegepast. Het is ook mogelijk dat de uitstraling juist een budget sportschool is. Een gelijkwaardig alternatief zijn dan LED panelen. De LED panelen hebben voornamelijk een praktische functie, zijn goedkoper en dragen bij aan een prijsvechter of budget look.

Sportschool verlichting categorieën

Ruimtes verlichten sportschool: fitnessruimte verlichting

De meeste sportscholen bestaan uit een aantal verschillende ruimtes, zoals: een fitnessruimte, wellnessruimte, kluisjes, bar en zitplekken. De juiste LED verlichting is afhankelijk van de ruimte waarin dit wordt toegepast. Zo is de verlichting in een fitnessruimte vaak anders dan de verlichting bij de bar. Een mogelijk scenario is dat de verlichting bij de bar een gezellige sfeer moet voorzien, terwijl de verlichting in de fitnessruimte juist een praktische functie heeft. In dit geval kan er een combinatie van LED panelen in de fitnessruimte, en railverlichting bij de bar en zitruimte worden toegepast.

LED verlichting voor fitnessruimte

In een sportschool heeft verlichting voornamelijk een functionele rol. Het is namelijk belangrijk om voldoende licht te hebben in een fitnessruimte. De apparatuur en faciliteiten van een sportschool dienen goed verlicht te zijn. De juiste LED verlichting voor een sportschool is afhankelijk van een aantal kenmerken. Zo hebben grote sportscholen met weinig ramen vaak beperkt daglicht, dit kan goed worden gecompenseerd met LED verlichting. In deze situatie zal er meer LED verlichting toegepast worden. Voor een kleine sportschool met voldoende ramen en daglicht kan minder verlichting nodig zijn.

De hoeveelheid verlichting is afhankelijk van de ruimte. Onder meer de grootte, vorm en plafondhoogte spelen hierin een belangrijke rol. bedrijfsverlichting.nl heeft al meerdere sportscholen geadviseerd over LED verlichting. Zeker weten dat de sportschool goed wordt verlicht? Neem contact op met onze lichtadviseurs voor gratis lichtadvies.

Inspiratie voor LED sportschool verlichting

Is de sportschool toe aan nieuwe verlichting, maar is het nog niet duidelijk welke verlichting? Op onze projectenpagina zijn een aantal sportscholen te zien waarvoor wij de LED verlichting hebben geleverd. Inspiratie opdoen voor LED verlichting in een gym? Bekijk bovenstaande projectfoto’s of onze projectenpagina. 

Veelgebruikte verlichting voor sportscholen

 1. Nordic Aluminium
  3-fase spanningsrails XTS opbouw - Zwart
  3-fase spanningsrails XTS opbouw - Zwart
  Vanaf € 16,55 € 16,55
 1. Karizma Luce
  Stretto Zwart
  Stretto Zwart
  Vanaf € 100,00 € 100,00

LED verlichting sportschool

Naast het voorzien van voldoende licht, is het ook belangrijk om rekening te houden met de sporthal bezoekers. Bedenk welke apparatuur beschikbaar is in de sportschool en hoe deze wordt gebruikt. Als de bezoekers tijdens het sporten veel tijd doorbrengen op hun rug, dan kijken zij naar het plafond. Houd er dan rekening mee dat de verlichting niet verblindend is. Dit kan namelijk onprettig overkomen en de concentratie verhinderen.

Onze lichtadviseurs hebben al meerdere sportscholen voorzien van duurzame LED verlichting. Zeker weten dat het beste uit de verlichting wordt gehaald voor jouw sportschool? Vraag gratis lichtadvies aan, onze lichtadviseurs helpen graag verder!

Bellen: 030 - 227 0494
Whatsappen: 06 - 50 543 275
Mailen via: info@bedrijfsverlichting.nl
Chatten via de chatfunctie onderin uw scherm.

Neem gerust contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.

Search engine powered by ElasticSuite Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.