• Gratis verzending vanaf €100 ex. btw
  •   Deskundig lichtadvies op maat
  •   Uitsluitend A-merken
  •   Tot 7 jaar fabrieksgarantie

Retail verlichting: Meer winkelaankopen met het juiste licht

Meer winkelbezoeken, omzet en verkopen dankzij het toepassen van de juiste winkelverlichting.

Vaak onderschat, maar ontzettend belangrijk: de verlichting van een winkel. De juiste LED verlichting kan aankopen en winkelbezoeken stimuleren. Er zijn ontelbare lichtoplossingen mogelijk in de retail en het kan precies naar wens gespecificeerd worden. Om de juiste LED verlichting te bepalen houden we rekening met de kleurtemperatuur, kleurechtheid, het type armatuur en natuurlijk de prijs.

Wist je dat?

bedrijfsverlichting.nl speciale lichtbronnen heeft voor verschillende retailbedrijven. Zo kunnen wij armaturen leveren die speciaal afgestemd zijn voor onder andere bakkerijen, musea, kledingwinkels, slagers, groentewinkels en viswinkels. Deze armaturen zijn dan voorzien van een unieke lichtbron die de productgroep op een optimale manier verlicht. Als voorbeeld: in bakkerijen passen we een bakery module toe, waarmee brood perfect wordt gepresenteerd. Dit stimuleert winkelaankopen.

Type winkel en gewenste uitstraling

Een goed startpunt is het bepalen van de gewenste uitstraling van de winkel. Is het belangrijk dat de winkel een luxe uitstraling heeft? Of ligt de focus meer op een gezellige sfeer? Of misschien juist een hele andere boeg, en is het de bedoeling om de feel van een prijsvechter na te bootsen? Elke winkel heeft zijn specialiteiten en wilt dit op een eigen manier naar buiten communiceren. De juiste LED verlichting kan hierbij helpen.

Luxe verlichting voor retail

Zo adviseren wij voor high end retail meestal railverlichting, inbouwverlichting of opbouwverlichting. De spanningsrail is een flexibele lichtoplossing en de bijbehorende railspots geven een luxueuze uitstraling. De railspots kunnen worden ingezet om presentatiemeubels en etalages te verlichten. Door producten uit te lichten, wordt de focus op bepaalde producten gelegd. Dit in combinatie met basisverlichting voorziet een fraaie lichtervaring.

Sfeervolle retail verlichting

Een belangrijke factor in het creëren van een gezellige sfeer is de kleurtemperatuur. Deze waarde staat voor de warmte van het licht en wordt uitgedrukt in graden Kelvin. Veelvoorkomende kleurtemperaturen zijn 2700K, 3000K, 4000K en 5000K. Des te lager de Kelvin-waarde, des te warmer (geler) het licht.

Het warme licht geeft een sfeervol, huiselijk gevoel. Daarom zal er voor dergelijke retail gekozen worden voor een kleurtemperatuur van 3000K. Dit uitgevoerd door middel van railspots of vergelijkbare verlichting zorgt een sfeervolle winkel.

Frisse verlichting voor prijsvechters

Het is ook mogelijk om voor de uitstraling van een prijsvechter te gaan. In dit geval wordt er gekozen voor een koele kleurtemperatuur in combinatie met LED panelen. Dit geeft de winkel een frisse uitstraling.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Door onze jarenlange ervaring geven wij snel lichtadvies op maat. Onze lichtadviseurs hebben ervaring met een breed scala aan projecten, zoals: kantoren, winkels, horecazaken, bedrijfshallen en woningen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Door onze jarenlange ervaring geven wij snel lichtadvies op maat. Onze lichtadviseurs hebben ervaring met een breed scala aan projecten, zoals: kantoren, winkels, horecazaken, bedrijfshallen en woningen.

Welke producten worden verkocht?

De juiste verlichting is ook afhankelijk van het product dat wordt verkocht in de winkel. Retail bestaat in vele soorten, zo hebben wij in het verleden de verlichting verzorgt voor onder andere kledingwinkels, bakkerijen, schoenenwinkels, meubelzaken, banketbakkers en poeliers. Dankzij deze ervaring weten wij dat de aangeboden winkelproducten ook een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de juiste retailverlichting. Zo zijn verschillende specificaties belangrijk voor verschillende productgroepen.

LED verlichting kleding

Voor kledingwinkels is de CRI-waarde (kleurweergave) van de LED verlichting belangrijk. Een hogere CRI- waarde voorziet een realistischere kleurweergave. Hiermee worden kleuren zo natuurgetrouw mogelijk weergegeven. Daardoor oogt het rode shirt ook écht rood. Met de juiste CRI-waarde wordt voorkomen dat kleding een andere kleur heeft in de winkel, dan wanneer dit buiten wordt gedragen. Dit maakt een goede CRI-waarde onmisbaar voor kledingwinkels. Zo adviseren wij meestal CRI>90 voor verlichting die wordt gebruikt om kleding uit te lichten. Voor de perfectionisten onder ons: wij kunnen unieke Fashion modules leveren die speciaal gemaakt zijn om kledingstukken zo optimaal mogelijk te verlichten.

Bakker verlichting

In bakkerijen is vaak een frisse uitstraling gewenst. Klanten willen het idee hebben dat de bakkerij schoon en fris is, daarom adviseren wij in de meeste gevallen een kleurtemperatuur van 3000K of 4000K voor de basisverlichting. Voor het uitlichten van brood en andere banketproducten adviseren wij de Bakery module. Deze lichtbron geeft de belichte producten een soort lichte, bruine tint. Hierdoor oogt het alsof de producten net versgebakken uit de oven komen.

Verlichting voor viswinkels

Op het gebied van kleurtemperatuur is een viswinkel vergelijkbaar met een bakkerij. De klant komt voor etenswaren en verwacht dan een schone, frisse winkel. Dit wordt gestimuleerd door een kleurtemperatuur van 3000K (warm wit) of 4000K (natuurlijk wit) toe te passen. Voor viswinkels hebben wij ook een speciale lichtbron, namelijk de Fish module. Deze module stoot een witte lichtkleur uit met een lichte, blauwe tint. Dit resulteert in een frisse, verse uitstraling van de belichte visproducten.

Verlichting voor kunst- en antiekwinkels

Retail die is gericht op de verkoop van kunst en antiek, weet dat de kleur ontzettend belangrijk is. Klanten schaffen een product aan dat met veel zorg is samengesteld of behouden. Er wordt dan ook verwacht dat het product zo natuurgetrouw mogelijk wordt weergegeven. Afhankelijk van de producten die worden belicht, wordt een hogere CRI-waarde geadviseerd. Voor schilderijen en vergelijkbare kunstwerken adviseren wij een CRI98, terwijl voor antieke meubels een CRI>90 voldoende is.

Voor deze retail hebben wij de speciale Art module. Deze module beschikt over een CRI98 en voorziet een uitstekende kleurenconsistentie. Dankzij deze lichtbron worden kunstwerken zo natuurgetrouw mogelijk weergegeven.

LED verlichting slagerij

Voor slagers geldt hetzelfde als bakkerijen en viswinkels, klanten kopen etenswaren en verwachten daarbij de nodige hygiëne. Een kleurtemperatuur van 3000K en 4000K helpt hierbij de winkel een frisse uitstraling te geven. Om vleesproducten uit te lichten passen we regelmatig de Meat module toe. Deze module geeft de belichte oppervlakten een rode tint. Hierdoor heeft vlees een fellere kleur en oogt het verser.

Verlichting voor kaaswinkels

Bij het verlichten van kaaswinkels houden we uiteraard rekening met het optimaal uitlichten van kaasproducten. Dankzij de Cheese module krijgen de belichte producten een warm gele tint. Dit geeft een goede, gele kleur waardoor de kaasproducten een verse uitstraling hebben.

Overige winkelverlichting

Natuurlijk is het ook goed mogelijk dat er geen speciale lichtbronnen nodig zijn. Dit is namelijk afhankelijk van de productgroepen die in de winkel worden verkocht. In deze situatie kunnen wij een lichtplan maken en daarbij de gewenste basis- en accentverlichting opnemen. Afhankelijk van de wensen kunnen we het lichtplan samenstellen met onder andere railverlichting, inbouwarmaturen, opbouwarmaturen en LED panelen. We houden dan rekening met de hoeveelheid licht, de kleurtemperatuur, de positie van de armaturen en natuurlijk het budget.

De functies van retailverlichting

De verlichting van een winkel heeft meer functionaliteit dan alleen het voorzien van voldoende licht. Verlichting bepaalt de sfeer, looproute en heeft invloed op het aankoopgedrag. Zo is het mogelijk om de focus te leggen op bepaalde producten door er LED spots op te richten. De belichte producten vallen dan meer op.

Etalageverlichting

Een andere belangrijke functie is het verlichten van de etalage. Door de juiste etalage verlichting toe te passen wekt de winkel een betere eerste indruk. De etalage valt meer op en onderscheidt zich van andere winkels. Daardoor kan de winkel meer bezoekers trekken.

Kortom, retailverlichting heeft een aantal belangrijke functionaliteiten die van grote invloed zijn op de winkelervaring. Benieuwd naar de mogelijkheden van retailverlichting? Of wat de optimale lichtsituatie is voor jouw winkel? Onze lichtadviseurs hebben jarenlange ervaring met verlichting voor een breed scala aan winkels en retail. Wij helpen je graag verder met een vrijblijvend lichtplan en lichtadvies. Meer weten? Neem contact met ons op!

Advies op maat!

Vragen of opmerkingen?

Hebt u vragen of wilt u graag advies ontvangen? Neem dan direct contact met ons op, onze lichtadviseurs helpen graag verder!

Neem contact met ons op
Laat een vraag of opmerking achter en wij zullen hier zo spoedig mogelijk op terugkomen.
Delen

Gerelateerde posts

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.