• Gratis verzending vanaf €100 ex. btw
  •  Deskundig lichtadvies op maat
  •  Uitsluitend A-merken
  •  Tot 7 jaar fabrieksgarantie

Badkamer verlichting inspiratie: Advies en inspiratie voor het mooi verlichten van je badkamer

Badkamer verlichting inspiratie: Advies en inspiratie voor het mooi verlichten van je badkamer

Badkamer verlichting is essentieel om een rustgevende sfeer te creëren in de ruimte waar je je dag begint of eindigt. Waar moet je op letten bij het kiezen van badkamer lampen en welk soort verlichting is het meest geschikt voor de badkamer? In dit blog geven wij advies en tips voor het mooi verlichten van je badkamer met de juiste badkamer lampen.

Sfeervolle badkamerverlichting

Verlichting badkamer in een notendop

Voor badkamerverlichting adviseren we meestal sfeervolle, dimbare verlichting. Daarnaast is het belangrijk dat de verlichting (spat-)waterdicht is.

Badkamer lamp: kleurtemperatuur en dimbaarheid

Wat zijn belangrijke factoren voor het kiezen van de juiste badkamer verlichting en waar moet je beginnen als je nieuwe badkamer lampen aanschaft? Denk allereerst aan de juiste kleurtemperatuur. Welke sfeer wil je creëren in de badkamer? Voor badkamer verlichting adviseren wij een kleurtemperatuur van 2700K (extra warm wit licht). Daarbij is dimbaarheid ook een belangrijke factor. Voor badkamerverlichting adviseren wij vaak om te kiezen voor verlichting met een dimfunctie, voor als je de sfeer in de badkamer wilt kunnen bepalen. Als je bijvoorbeeld ’s morgens liever niet in het felle licht staat als je net wakker bent, kun je het licht minder fel maken door het te dimmen. Wil je iets goed kunnen zien? Zet dan de verlichting wat feller.

Waterdichte lampen voor badkamer: bescherming tegen vocht

De badkamer is een vochtige ruimte. De verlichting moet dus goed beschermd zijn tegen vocht. Dit is essentieel voor het behoud van de levensduur van de verlichting. Waterdichte verlichting in de badkamer is dus van groot belang, eigenlijk is het onmisbaar. Door de vochtige omgeving kunnen lampen die niet waterdicht zijn, sneller beschadigen.

In welke mate een armatuur bestand is tegen stof en vocht wordt aangegeven in IP-waarde. Wanneer je nieuwe badkamer verlichting aanschaft, is het dus belangrijk om te letten op IP-waarde. Welke IP-waarde pas je toe in de badkamer? In vochtige ruimtes zoals badkamers adviseren wij IP44, IP54 of IP65. De juiste IP-waarde is afhankelijk van de positionering van de armatuur. Als de verlichting in de douche of dicht bij het bad wordt geplaatst, adviseren wij IP65. Voor overige badkamer verlichting adviseren wij IP44, IP54 of hoger

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Door onze jarenlange ervaring geven wij snel lichtadvies op maat. Onze lichtadviseurs hebben ervaring met uiteenlopende projecten, zoals: kantoren, winkels, horecazaken, bedrijfshallen en residentiële oplossingen. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Door onze jarenlange ervaring geven wij snel lichtadvies op maat. Onze lichtadviseurs hebben ervaring met een breed scala aan projecten, zoals: kantoren, winkels, horecazaken, bedrijfshallen en woningen.

Lampen badkamer: Welke verlichting in de badkamer?

Je kunt je badkamer verlichten met verschillende soorten lampen, maar de meest ideale soort lamp voor in de badkamer is een spotje. Het ideale van spotjes is dat deze soort verlichting in vrijwel elke interieurstijl past, dus voor nagenoeg elke soort badkamer zijn er wel passende spots te vinden. Er zijn twee soorten spotjes voor de badkamer: inbouwspots en opbouwspots. Als je een laag plafond hebt, kun je beter voor inbouwspots kiezen. Opbouwspots vallen namelijk erg op als je een laag plafond hebt. Echter, dit is natuurlijk ook afhankelijk van je persoonlijke smaak. Als je wilt dat de spots minder opvallen, kun je juist kiezen voor inbouwspots. Let hierbij wel op dat inbouwen meer werk is, omdat hiervoor een gat in het plafond moet worden gemaakt. Daarbij moet er voldoende ruimte zijn boven het plafond. Wil je juist dat de spotjes goed zichtbaar zijn en wat meer opvallen? Dan zijn opbouwspots een betere keuze.

Ander soort badkamer verlichting is natuurlijk ook een optie. Zo zijn er naast spotjes nog veel meer opties voor het verlichten van je badkamer. Een greep uit de mogelijkheden zijn: LED-strips langs een koof of nis, wandlampen of spiegelverlichting (ook hier kunnen LED-strips geplaatst worden).

Verlichting badkamer: Tips voor goede lampen in badkamer

Naast kleurtemperatuur, dimbaarheid, vocht- en waterdichtheid, zijn er nog meer factoren waar je op moet letten wanneer je nieuwe badkamerlampen gaat aanschaffen. Wij zetten enkele tips voor je op een rij:

  • Combineer functionaliteit met sfeer

Een badkamer moet van zowel praktisch licht als sfeervol licht voorzien zijn. Overweeg een combinatie van functionele en sfeerverlichting toe te passen in de badkamer. Functioneel licht, zoals LED-strips of wandlampen bij de spiegel, zorgt voor voldoende helderheid tijdens dagelijkse activiteiten. Voeg hieraan sfeerverlichting toe, zoals dimbare spotjes of wandlampen met warme tinten, voor een ontspannen sfeer tijdens het douchen of badderen.

  • Lichtopbrengst en dimbaarheid

Kies verlichting met de juiste lichtopbrengst voor jouw behoeften. Voor taken zoals scheren of make-up aanbrengen, is helder en gericht licht belangrijk. Voor het ’s morgens vroeg opstarten of het ’s avonds de dag afsluiten is zachter licht wenselijk. Combineer verschillende lichtbronnen om aan beide eisen te voldoen. Houd hierbij ook rekening met dimbaarheid. We schreven het hierboven al, maar over het algemeen adviseren wij om te kiezen voor badkamer lampen met dimfunctie voor het licht wil kunnen aanpassen aan de activiteit en gewenste sfeer.

  • Match met interieurstijl van de badkamer

Laat de verlichting matchen met de interieurstijl van de badkamer, zodat het een samenhangend geheel wordt. Kies armaturen en lampen die passen bij de algehele inrichting, zoals moderne, industriële, klassieke of minimalistische stijlen. Houd hierbij niet alleen rekening met stijl, maar ook met kleur. Welke kleur past het beste in jouw badkamer en waar gaat jouw voorkeur naar uit? Ga je liever voor een wit geheel op het plafond of de muur, dan kies je dus voor bijvoorbeeld witte spotjes of wandlampen et cetera.

Spotjes, wandlampen en LED-strips; er zijn veel mogelijkheden voor het verlichten van de badkamer met veel verschillende soorten lampen. Het belangrijkste is dat badkamerlampen waterdicht zijn, omdat de badkamer een vochtige ruimte is. Daarnaast adviseren we voor de verlichting in de badkamer een kleurtemperatuur van 2700K en daarbij ook lampen met een dimfunctie, zodat op ieder moment van de dag de felheid van de lamp kan worden aangepast naar de activiteit of gewenste sfeer. Wil je meer advies over badkamer verlichting? Neem contact met ons op en onze lichtadviseurs helpen je graag verder.

Lichtadviseur geeft advies over verlichtingLichtadviseur geeft advies over verlichting

Advies op maat!

Vragen?

Heb je vragen of wil je graag zelf een project starten met ons? Neem dan contact met ons op!

Check Reactie binnen één werkdag

Check Gratis lichtadvies van lichtexperts

Delen

Gerelateerde posts

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.