• Gratis verzending vanaf €100 ex. btw
  •   Deskundig lichtadvies op maat
  •   Uitsluitend A-merken
  •   Tot 7 jaar fabrieksgarantie
Wat is een spanningsrail?

Wat is een spanningsrail?

Wat is een spanningsrail?

Wat is een spanningsrail en hoe werkt dat precies? Het is een flexibele lichtoplossing. De rail geeft spanning. U hangt railspots of andere verlichting op aan de rails, precies op de plek die u wilt.

Ons systeem van Nordic Aluminium is universeel, dus geschikt voor bijna alle railverlichting. Bovendien is het een 3-fase railsysteem. Dat is dé standaard onder de meeste fabrikanten. U heeft de keuze uit geschikte railspots, lichtpanelen, hanglampen en andere verlichting.

Hoe werkt een spanningsrail?

De spanningsrail werkt op basis van een kliksysteem. U klikt de verlichting erin op de plek die u wilt. Dankzij de speciale adapter bevestigt u de verlichting eenvoudig. Er zijn bovendien multi-adapters beschikbaar voor pendelverlichting en andere hanglampen.

Een spanningsrail biedt spanning over de hele rails. Daardoor bepaalt u zelf waar u de verlichting gebruikt. Het is zelfs mogelijk om de rails op maat te maken. U zaagt de rails zelf op maat. Gebruik daarna een bending tool om van een 3-fase railsysteem de koperen draden weer in de juiste stand te buigen.

1-fase en 3-fase spanningsrail

De spanningsrail is er in 1-fase en in 3-fase. Een 1-fase railsysteem is niet zo gebruikelijk. Het voordeel daarvan is dat de rail klein en compact is. Het systeem op basis van 3-fase is gebruikelijker. Het aanbod is groter, dus u betaalt daarvoor gemiddeld een lagere prijs. Bovendien biedt dit de mogelijkheid om aangesloten verlichting in maximaal 3 groepen afzonderlijk van elkaar te schakelen en/of dimmen.

Tip: wilt u bepaalde (vitrine)verlichting laten branden en de rest op de rail uitschakelen? Dat kan als u kiest voor 3-fase.

Inbouw en opbouw

De spanningsrail is er voor inbouw of opbouw. Door de rails in te bouwen is het systeem bijna niet te zien. De opbouw-modellen zijn beschikbaar voor plafondmontage (direct aan het plafond), systeemplafondmontage (met klemmen aan een systeemplafond) en pendelmontage (met staaldraden aan montagebeugels aan het plafond).

DALI dimbaar

Onze spanningsrail is DALI-dimbaar beschikbaar. U kiest voor een versie met een extra aansluiting van twee datageleiders. Met bijbehorende DALI-adapters kunt u de verlichting via een datasignaal aansturen.

Spanningsrail kopen

Wilt u een spanningsrail kopen? Het is de makkelijkste manier om flexibele verlichting aan te brengen in uw winkel, op kantoor of op een andere bedrijfslocatie. 

Heeft u vragen over de spanningsrail of hoe u daar gebruik van kunt maken? Vraag het onze specialisten, dan vertellen we u er graag meer over.

Advies op maat!

Vragen of opmerkingen?

Hebt u vragen of wilt u graag advies ontvangen? Neem dan direct contact met ons op, onze lichtadviseurs helpen graag verder!

Neem contact met ons op
Laat een vraag of opmerking achter en wij zullen hier zo spoedig mogelijk op terugkomen.
Delen

Gerelateerde posts

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.