De scherpste online prijzen
Deskundig lichtadvies op maat
Uitsluitend A-merken
Voordelen van LED-verlichting

Voordelen van LED-verlichting

De ontwikkelingen op het gebied van LED (=light-emitting diode) verlichting hebben de laatste decennia enorme vooruitgang geboekt. Marktleiders in de verlichtingsmarkt, zoals Philips en Osram, hebben doormiddel van grootschalige productie LED-verlichting toegankelijk gemaakt voor het grote publiek, waardoor iedere onderneming van de volgende voordelen kan genieten:

Lagere energiekosten

Het opgenomen vermogen (=wattage) van LED-verlichting ten opzichte van conventionele verlichting kan tot wel 70% lager zijn. De volwaardige vervanger van een conventionele 70W CDM-T lichtbron verbruikt bijvoorbeeld slechts 25,6W en zorgt voor een directe besparing op de energiekosten van 62%.

Lagere vervangingskosten

De gemiddelde levensduur van (onze) LED-armaturen- en lichtbronnen bedraagt 50.000 branduren. Dit betekent dat een LED-verlichtingssysteem, bij een gemiddeld gebruik van 12 uur per dag en 5 dagen in de week, ongeveer 16 jaar meegaat en de vervangingskosten enorm zullen afnemen.

Enorme verbetering van de lichtbeleving

De nieuwste LED-technieken kunnen worden uitgevoerd in de kleurtemperatuur naar keuze van extreem warm wit (2200K) licht tot de daglicht kleur (6500K). Bovendien heeft Philips speciale kleurtemperaturen ontwikkelt voor retail (Crisp White), vlees (Premium Red) en brood- en kaaswinkels (Food Warm White), waardoor producten altijd op de optimale manier worden gepresenteerd en sales toenemen.

Geschikt voor subsidie (Energie Investeringsaftrek)

De overheid stimuleert ondernemers om te investeren in energiezuinige verlichtingstechnieken doormiddel van de Energie Investeringsaftrek. Ondernemers kunnen 55,5% van het totaal geïnvesteerde bedrag (inclusief montagekosten) aftrekken van de winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Dit levert een gemiddeld effectief voordeel op van 13,5%.

Profiteer van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

De KIA is een aftrekpost waarmee organisaties fiscaal voordeliger kunnen investeren. Het bedrag van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek hangt af van het geïnvesteerde bedrag in het boekjaar. Het bedrag van de investeringsaftrek is de vinden in de onderstaande tabel:

- van € 2.301 tot € 56.024: 28% aftrek
- van € 56.024 tot € 103.748: € 15.687 aftrek
- van € 103.748 tot € 311.242: € 15.687 verminderd met 7,56% van het deel van het investeringsbedrag boven de € 103.748.


Benieuwd naar alle voordelen van LED-verlichting die voor u van toepassing kunnen zijn? Neem dan snel vrijblijvend contact met ons op

Delen

Gerelateerde posts

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.