• Gratis verzending vanaf €100 ex. btw
  •  Deskundig lichtadvies op maat
  •  Uitsluitend A-merken
  •  Tot 7 jaar fabrieksgarantie
Vanaf 2018 alleen maar LED-verlichting

Vanaf 2018 alleen maar LED-verlichting

Sinds juli 2016 is de welbekende LED-lamp de meest verkochte lichttechniek in Nederland. In 2014 werd al bekend dat de LED-lamp meer wordt verkocht dan de spaarlamp en sinds afgelopen juni is de LED-lamp dus marktleider wat betreffende de lichttechniek. Dit zal in de komende jaren ook niet minder worden. Sterker nog, vanaf 2018 worden we allemaal verplicht om over te stappen op de LED-lamp.

Nieuwe wetgeving Europese Unie

De Europese Unie heeft onlangs besloten dat met ingang van 2018 het verboden is om verlichting te kopen en te verhandelen die geen energielabel A of B hebben. De gedachtegang hierachter is dat er nu teveel energie wordt verbruikt. Maar wat houdt deze wetgeving precies in? Dat zit als volgt: in geen enkele winkel zal u vanaf 2018 nog gloei- of halogeenlampen kunnen kopen. Uiteraard bent u wel bevoegd om alle lampen zonder energielabel A of B, die u nog in huis heeft, op te branden. Vroeg of laat wordt u er echter toe verplicht om over te stappen op LED-verlichting.

Gevolgen voor u als ondernemer

Sinds februari 2016 is er al een algeheel importverbod op de aloude gloeilamp, de minst zuinige lamp die we kennen. Het verbod geldt voor de volgende lampen:

- GU10 spots
- EcoClassic reflectors (R39, NR50, NR63, R80)
- PAR (par16, par20, par30, par38, par56)
- GU5.3 spots (MR11, MR16, MR20)

De verdere uitfiltering van onzuinige lampen, ingezet door de EU, gaat verder per 1 september 2018. Vanaf dat moment wordt de verkoop van halogeenlampen verboden. De besparing die het overstappen naar LED-verlichting met zich meebrengt gaat volgens een berekening van de Europese Unie vanaf 2020 naar 40 miljard kWh. Voor uw inbeelding: dat staat gelijk aan het jaarlijkse gebruik van alle Nederlandse en Belgische huishoudens samen!

Overstappen?

Denkt u aan de toekomst van de wereld en wilt u graag besparen op uw energiekosten en gebruik maken van de voordelen die LED-verlichting te bieden heeft? Stap dan snel over en wees de nieuwe wetgeving van de EU voor. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen!

Lichtadviseur geeft advies over verlichtingLichtadviseur geeft advies over verlichting

Advies op maat!

Vragen?

Heb je vragen of wil je graag zelf een project starten met ons? Neem dan contact met ons op!

Check Reactie binnen één werkdag

Check Gratis lichtadvies van lichtexperts

Delen

Gerelateerde posts

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.