• Gratis verzending vanaf €100 ex. btw
  •  Deskundig lichtadvies op maat
  •  Uitsluitend A-merken
  •  Tot 7 jaar fabrieksgarantie
Trimless inbouwspots voor een strakke afwerking

Trimless inbouwspots voor een strakke afwerking

Een redelijk nieuwe trend in de verlichtingswereld zijn trimless inbouwspots. Het verschil met normale spots is dat trimless spots in het plafond worden verwerkt, wat een strakke look geeft. Dat is ook de reden dat steeds meer interieurstylisten er gebruik van maken in woningen.

Trimless inbouwspots worden geïntegreerd in het plafond waarna de buitenrand wordt weggewerkt in het stukwerk (vandaar dat ze ook wel eens stucspots worden genoemd). Hierdoor krijg je een wat strakkere en luxere look dan met het gebruik van normale spots, die vaak aan een rails of andere basis bevestigd zijn. Daarnaast zijn de trimless spots een goede lichtbron waardoor een ruimte mooi belicht wordt en ook een specifiek stuk in de ruimte kan worden geaccentueerd. Trimless spots worden steeds vaker toegepast in luxe woningen en villa’s maar zijn ook prima te gebruiken in een kantoor of winkel. Ze zijn eigenlijk voor elke ruimte geschikt. Er zijn ronde en vierkante trimless spots en ze zijn te gebruiken met verschillende fittingen en type lampen.

Lichtplan

Als je kiest voor trimless inbouwspots, dan is het belangrijk om een goed lichtplan te hebben. Het installeren van de armaturen vereist namelijk wel de nodige precisie. Daarnaast is het belangrijk dat de elektra op de juiste punten is aangelegd. Je kunt de trimless spots het beste installeren voor het stukwerk. Het kan ook daarna, maar doordat je een gat moet maken in het plafond, zul je het plafond daarna moeten bijwerken. bedrijfsverlichting.nl kan helpen met het maken van een lichtplan die precies is afgesteld op jouw specifieke ruimte.


Stappenplan aanbrengen trimless spots:

  1. Zaag een gat in het plafond in de vorm van de spot (de stucrand die eraan bevestigd is moet je niet meetellen)
  2. Bereid de bedrading voor
  3. Monteer de montageplaat (de buitenring met stucplaat)
  4. Schroef de spot vast tegen het plafond
  5. Stuc het plafond
  6. Draai de lamp in de fitting en sluit het aan op de bedrading
  7. Plaats de lamp in de klem van de binnenring en klik het in de spot

Onze trimless spots

Onze leveranciers Berla en Lucide hebben verschillende trimless spots in hun assortiment, waaronder 1-lichts en 2-lichts spots. Ze zijn beschikbaar met verschillende gradenbundels en dimbaarheid. Het zijn allemaal LED-spots, wat zorgt voor energiebesparing en meer brandveiligheid.

Heb je vragen over trimless inbouwspots? Neem gerust contact met ons op!

Lichtadviseur geeft advies over verlichtingLichtadviseur geeft advies over verlichting

Advies op maat!

Vragen?

Heb je vragen of wil je graag zelf een project starten met ons? Neem dan contact met ons op!

Check Reactie binnen één werkdag

Check Gratis lichtadvies van lichtexperts

Delen

Gerelateerde posts

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.