Trimless inbouwspots voor een strakke afwerking

  • Geplaatst op
  • Door Kelly Bakker
Trimless inbouwspots voor een strakke afwerking

 

Een redelijk nieuwe trend in de verlichtingswereld zijn trimless inbouwspots. Het verschil met normale spots is dat trimless spots in het plafond worden verwerkt, wat een strakke look geeft. Dat is ook de reden dat steeds meer interieurstylisten er gebruik van maken.

 

Trimless inbouwspots worden geïntegreerd in het plafond waarna de buitenrand wordt weggewerkt in het stukwerk (vandaar dat ze ook wel eens stucspots worden genoemd). Hierdoor krijg je een wat strakkere en luxere look dan met het gebruik van normale spots, die vaak aan een rails of andere basis bevestigd zijn. Daarnaast zijn de trimless spots een goede lichtbron waardoor een ruimte mooi belicht wordt en ook een specifiek stuk in de ruimte kan worden geaccentueerd. Trimless spots worden steeds vaker toegepast in luxe woningen en villa’s maar zijn ook prima te gebruiken in een kantoor of winkel. Ze zijn eigenlijk voor elke ruimte geschikt. Er zijn ronde en vierkante trimless spots en ze zijn te gebruiken met verschillende fittingen en type lampen.

 

Lichtplan

 

Als je kiest voor trimless inbouwspots, dan is het belangrijk om een goed lichtplan te hebben. Het installeren van de armaturen vereist namelijk wel de nodige precisie. Daarnaast is het belangrijk dat de elektra op de juiste punten is aangelegd. Je kunt de trimless spots het beste installeren voor het stukwerk. Het kan ook daarna, maar doordat je een gat moet maken in het plafond, zul je het plafond daarna moeten bijwerken. Bedrijfsverlichting.nl kan helpen met het maken van een lichtplan die precies is afgesteld op jouw specifieke ruimte.


Stappenplan aanbrengen trimless spots:

 

  1. Zaag een gat in het plafond in de vorm van de spot (de stucrand die eraan bevestigd is moet je niet meetellen)
  2. Bereid de bedrading voor
  3. Monteer de montageplaat (de buitenring met stucplaat)
  4. Schroef de spot vast tegen het plafond
  5. Stuc het plafond
  6. Draai de lamp in de fitting en sluit het aan op de bedrading
  7. Plaats de lamp in de klem van de binnenring en klik het in de spot

 

Onze trimless spots

 

Onze leveranciers Berla en Lucide hebben verschillende trimless spots in hun assortiment, waaronder 1-lichts en 2-lichts spots. Ze zijn beschikbaar met verschillende gradenbundels en dimbaarheid. Het zijn allemaal LED-spots, wat zorgt voor energiebesparing en meer brandveiligheid.

 

Heb je vragen over trimless inbouwspots? Neem gerust contact met ons op!

 

[powr-form-builder id="f7559a5d_1569993252"]

Onze merken

Samengesteld op basis van kwaliteit en duurzaamheid.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »