Goede LED woningverlichting: waarop moet u letten?

 • Geplaatst op
 • Door Patrick Wessels
Goede LED woningverlichting: waarop moet u letten?

Handige tips en drie belangrijke soorten woningverlichting. Waarop moet u letten voor de juiste LED verlichting in de woning? Ontdek onze professionele tips.

Goede LED woningverlichting kopen, maar u weet niet goed waarop te letten? Er zijn een paar punten van belang. Gebruik de verlichting in de woning als aanvulling op daglicht en maak onderscheid tussen drie soorten verschillende verlichting.

Op die manier creëert de LED verlichting in de woning de juiste sfeer, zet u de juiste accenten en draagt het bij aan praktisch licht dat goed van pas komt. Wij helpen u graag op basis van een lichtplan, zodat we de juiste merken en armaturen kunnen adviseren bij uw specifieke wensen. 

Aanvulling op natuurlijk licht

Woningverlichting is altijd een aanvulling op natuurlijk licht. Heeft de woning veel grote raampartijen en valt er veel licht naar binnen? Of is de lichtinval in bepaalde delen van het huis juist beperkt? Het is belangrijk om daar goed rekening mee te houden.

Gebruik de natuurlijke lichtinval en probeer die te versterken. Met name in oude huizen zijn de ramen vaak verticaal geplaatst. Dat leidt tot een minder royale lichtinval dan bij moderne horizontale ramen. Stem daar de hoeveelheid te gebruiken LED verlichting in de woning op af. 

Het type verlichting: basis, accent of sfeer

Maak vervolgens onderscheid tussen drie soorten verlichting in de woning:

 

 • Basisverlichting
  De belangrijke basis voor praktische verlichting. Last van donkere hoeken? Gebruik daar woningverlichting om goed te kunnen lezen, lekker te kunnen eten of vrij te kunnen koken.

 

 • Accentverlichting
  Ideaal om een mooi schilderij aan de muur of een bijzondere hoek uit te lichten. Gerichte verlichting, die helpt de juiste accenten te leggen en daarmee de aandacht te sturen. 

 

 • Sfeerverlichting
  De perfecte ondersteuning voor de rest van de woningverlichting. Indirecte LED lampen, die bijdragen aan de warme sfeer in het huis. Vooral ’s avonds maakt deze verlichting het verschil. 

 

De juiste woningverlichting combineert deze drie elementen en zorgt er op die manier voor dat er voldoende verlichting aanwezig is. Voldoende van iedere soort, zodat de verschillende delen elkaar kunnen versterken. Bij voorkeur op basis van LED, zodat u daar op een zuinige en moderne manier gebruik van kunt maken. De verlichting in de woning hoeft op die manier niet veel energie te gebruiken. Dat betekent een lagere energierekening en een duurzaam karakter, dankzij een minimale impact op het milieu. 

Lichtplan voor woningverlichting laten maken

Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van LED woningverlichting? Wij werken voor binnenverlichting standaard aan de hand van een lichtplan. Op basis daarvan kunnen we vaststellen welke verlichting er nodig is en welke armaturen en merken daarvoor het best geschikt zijn. Op die manier kunnen we u professioneel adviseren over de mogelijkheden en ideale toepassingen.

 

Een lichtplan laten maken en/of op zoek naar de juiste armaturen voor de toepassingen en doelstellingen die u voor ogen heeft? Wij gaan er mee aan de slag, om u goed te kunnen adviseren over LED woning verlichting. Verlichting voor de woning op basis van de hoogst mogelijke kwaliteit, door merken die ook de zakelijke markt leiden. 

 

[powr-form-builder id="f7559a5d_1569993252"]

Onze merken

Samengesteld op basis van kwaliteit en duurzaamheid.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »