• Gratis verzending vanaf €100 ex. btw
  •   Deskundig lichtadvies op maat
  •   Uitsluitend A-merken
  •   Tot 7 jaar fabrieksgarantie

Trimless spots: Stucspots en met GU10

Trimless spots: Stucspots en met GU10

Trimless spots voor het plafond zijn de laatste jaren een ware rage geworden. We zien dan ook een duidelijke trend op spots plafond. Deze spots, ook wel stucspots genoemd, zijn inbouwspots die randloos in een plafond worden geplaatst. Hierdoor lijkt het alsof de LED trimless inbouwspots volledig in het plafond zijn verwerkt, wat een bijzonder strakke en luxe afwerking oplevert. Er is praktisch niets meer van de spot te zien, behalve de lichtbron zelf natuurlijk. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat dit type spots is voorzien van speciale stucframes om de armatuur in het plafond te bevestigen en als het ware in de stuclaag weg te werken.

Geen randen

Trimless inbouwspots in vogelvlucht

Trimless inbouwspots zijn randloze spots. Dankzij de stucframes op de spots is het mogelijk om deze in het plafond weg te werken. Zo zijn de randen niet meer zichtbaar en zie je alleen de lichtbron. De trimless spots zijn de laatste jaren ontzettend populair geworden waardoor er ook veel keuzes zijn. Verschillende kleuren, enkele of dubbele spots en met geïntegreerde lichtbron of GU10-fitting.

Trimless spots GU10 of geïntegreerde lichtbron?

Een LED trimless spot bestaat altijd uit twee delen: een binnen- en een buitengedeelte, waarbij het buitengedeelte is voorzien van het stucframe. Er is keuze uit twee uitvoeringen: met geïntegreerde lichtbron of met alleen een GU10-fitting zonder lichtbron. Bij de uitvoering met geïntegreerde lichtbron heeft het armatuur een standaard ingebouwde lichtmodule. De inbouwspot wordt per klant in elkaar gezet en op maat gemaakt, waardoor de klant tijdens het bestellen zelf de specificaties van de lichtbron kan uitkiezen. Denk aan kleurtemperatuur, lumenoutput, gradenbundel en dimbaarheid (fase-afsnijding, DALI-dimbaar en Casambidimbaar via Bluetooth). Bij de trimless spots GU10 zonder lichtbron kan de klant zelf een GU10-lichtbron kopen (bijvoorbeeld dimbaar of Philips HUE) en in het armatuur draaien.

Trimless spots inbouwen: montage in het plafond

Trimless spots inbouwen is heel goed zelf te doen. Maak eerst een gat op maat in het plafond en zorg voor een stroompunt. Schroef daarna het buitengedeelte met het stucframe vast; leg eventueel houten plankjes boven op de gipsplaten om de schroeven extra grip te geven. Het stucframe is in hoogte verstelbaar, afhankelijk van de dikte van de stuclaag. De juiste hoogte kun je het beste instellen voordat je het buitengedeelte vastschroeft, al kan het bij veel trimless inbouwspots ook wel achteraf. Stuc nu gewoon over het stucframe heen om de randen volledig weg te werken en laat het stucwerk goed drogen. Sluit het binnengedeelte van de trimless inbouwspot aan op het stroompunt en schuif dit ten slotte in het buitenwerk. Heeft de inbouwspot een geïntegreerde lichtbron? Dan ben je meteen klaar. Is er alleen een GU10- fitting? Draai dan nog even de gewenste lichtbron in de spot.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Door onze jarenlange ervaring geven wij snel lichtadvies op maat. Onze lichtadviseurs hebben ervaring met een breed scala aan projecten, zoals: kantoren, winkels, horecazaken, bedrijfshallen en woningen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Door onze jarenlange ervaring geven wij snel lichtadvies op maat. Onze lichtadviseurs hebben ervaring met een breed scala aan projecten, zoals: kantoren, winkels, horecazaken, bedrijfshallen en woningen.

Trimless inbouwspot: spots in plafond

LED trimless inbouwspots zijn bij uitstek geschikt voor woningen met een luxe of eigentijdse inrichting. Zo geven ze extra uitstraling aan vrijwel alle ruimtes, zoals woonkamer, entree, serre, keuken, hal, gang, toilet en slaapkamer. Zelfs de badkamer en andere natte ruimtes kunnen worden voorzien van speciale trimless inbouwspots die waterdicht zijn. Maar ook in een zakelijke omgeving komen LED trimless spots heel fraai tot hun recht. Ze creëren extra sfeer en zorgen bovendien voor een lagere energierekening, Ook gaan ze langer mee en worden ze minder warm dan bijvoorbeeld halogeen. Daarmee zijn deze trimless inbouwspots een perfecte oplossing voor kantoren, horeca, winkels en showrooms. Klik hier om ons hoogwaardige assortiment te bekijken.

Advies op maat!

Vragen of opmerkingen?

Hebt u vragen of wilt u graag advies ontvangen? Neem dan direct contact met ons op, onze lichtadviseurs helpen graag verder!

Neem contact met ons op
Laat een vraag of opmerking achter en wij zullen hier zo spoedig mogelijk op terugkomen.
Delen

Gerelateerde posts

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.