De scherpste online prijzen
Deskundig lichtadvies op maat
Uitsluitend A-merken
De juiste verlichting in een werkplaats

De juiste verlichting in een werkplaats

Toen Paul van Gerwen met zijn bedrijf Van Gerwen Metaaltechniek een nieuwe werkplaats in Mijdrecht betrok, was het vrij snel duidelijk dat de bestaande verlichting aan vervanging toe was. Paul schakelde Bedrijfsverlicting.nl in om hem van advies te voorzien over verlichting in zijn werkplaats.

 

In 2017 verhuisde Paul met zijn metaalbewerkingsbedrijf van Amsterdam naar een hal in Mijdrecht. Daar werkt hij aan op maat gemaakte metaalconstructies voor klanten. Zo maakt hij onder andere werkbladen en plafondhangsystemen voor restaurants en constructieve onderdelen voor musea en culturele instellingen, waaronder Muziekgebouw aan ‘t IJ. Hij last, freest, draait, knipt, buigt en walst net zo lang tot datgene ontstaat wat de klant wenst. “Toen ik in deze hal kwam, hingen er alleen aan de zijkanten vier tl-armaturen. Veel te weinig. Deze hal is tweehonderd vierkante meter groot en zes meter hoog en ik had alleen in het midden een ophangpunt. Ik wist niet wat ik ermee aan moest. Aan bedrijfsverlichting.nl heb ik verteld wat ik wil: voldoende licht om te kunnen werken en algemeen licht om mijn hele werkplaats goed te verlichten. Ze kwamen met een plan waarin de verlichting aan de zijkant wat minder intens is dan in het midden. Dat wilde ik ook. De werkbank waar ik het meeste aan werk, staat immers in het midden van de hal. Mocht ik aan de zijkant meer licht willen, dan kan ik daar altijd een extra armatuur bijhangen.”

 

Gekozen werd voor de MEGA-LED van MacBright. Het armatuur is vervaardigd uit metaal en heeft als afscherming veiligheidsglas. De behuizing is waterdicht (IP65) en bestendig tegen ammoniak. Standaard wordt het armatuur geleverd met een RST20i/3 aansluiting (M/F). Door de hoge lichtopbrengst is dit armatuur uitermate geschikt voor een werkplaats, hal, fabriek of magazijn.

 

Paul was zo tevreden over de samenwerking, dat hij bedrijfsverlichting.nl een jaar later weer benaderde om het atelier van zijn vrouw van verlichting te voorzien. “In deze ruimte liep een roldeur via het plafond naar binnen. Daarom is gekozen voor een railsysteem waar verschillende spots zitten die je op andere kleuren kunt zetten. Ik kan de spots neerzetten waar ik wil en het zit de roldeur niet in de weg. Ook dat functioneert naar behoren. Het adviserende karakter van bedrijfsverlichting.nl is me heel goed bevallen. Ik heb er geen verstand van, dus ik heb iemand nodig die zegt wat de beste oplossing is. Bovendien is het prettig dat LED-verlichting lang meegaat, gezien de hoogte van dit pand. Ik wil niet elk half jaar een steiger moeten regelen om een lamp te vervangen.”

 

Zoek jij nog naar de juiste LED-verlichting in je hal, werkplaats, fabriek of magazijn? Bel ons gerust voor vrijblijvend advies.

Delen

Gerelateerde posts

Gerelateerde producten

Search engine powered by ElasticSuite Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.