Bel ons vandaag tot 21:00 uur 030 - 227 0494 Bel ons op maandagmorgen vanaf 8:30 uur of mail naar info@bedrijfsverlichting.nl

Subsidie (EIA)

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling die ondernemers moet stimuleren om te investeren in energiezuinige technieken, bijvoorbeeld in LED verlichting. De Energie-investeringsaftrek is bedoeld voor ondernemingen die in Nederland belastingplichtig zijn.

Hoe werkt de EIA? 

De betreffende onderneming kan 55,5% van het totaal geïnvesteerde bedrag (inclusief montagekosten) aftrekken van de winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Afhankelijk van het belastingtarief kunt u met de EIA profiteren van minimaal 13,5% subsidie (belastingvoordeel). Het is vereist dat de onderneming winst maakt.

Wat zijn de voorwaarden van de EIA?

U komt in aanmerking voor de EIA als u in één kalenderjaar minimaal €2.500,- exclusief btw investeert in LED verlichting en als de verlichting voldoet aan de volgende voorwaarden:
 

LED-verlichtingssysteem

  • LED armatuur, met een specificieke lichtstroom van ten minste 100 lm/W
  • De powerfactor van het LED-verlichtingssysteem moet ten minste 0,90 bedragen

*Het maximum investeringsbedrag dat voor EIA in aanmerking komt bedraagt €25,- per 1000 lumen door de armatuur gegenereerde lichtstroom.

LED-buis systeem

  • LED buis, met externe driver en een specifieke lichtstroom van ten minste 120 lm/W
  • De powerfactor van het LED-buis systeem moet ten minste 0,90 bedragen

*Het maximum investeringsbedrag dat voor EIA in aanmerking kont bedraagt €20,- per led-buis.

Subsidie LED verlichting aanvragen (EIA) 

Indien u gaat investeren in energiezuinige LED verlichting en wilt profiteren van subsidie (Energie Investeringsaftrek) dient u of uw boekhouder/accountant de aanvraag zelf in te dienen. Wij kunnen u hier natuurlijk wel bij begeleiden en zullen u voorzien van alle benodigde informatie.

Bekijk assortiment geschikte armaturen

Ons assortiment bestaan uit veel armaturen die voldoen aan de hoge eisen van de Energie-investeringsaftrek (EIA). 

Bekijk hier het assortiment geschikte armaturen.
 

Onze merken

Samengesteld op basis van kwaliteit en duurzaamheid.