• Gratis verzending vanaf €100 ex. btw
  •   Deskundig lichtadvies op maat
  •   Uitsluitend A-merken
  •   Tot 7 jaar fabrieksgarantie

Norton LPS-O LED-paneel 32W (120x30cm) 3.000/4.000K UGR22 incl. driver Zwart

Grote aantallen nodig?

Gratis verzending vanaf €100 ex. btw

Deskundig lichtadvies op maat

Uitsluitend A-merken

Tot 7 jaar fabrieksgarantie

Norton LPS-O LED-paneel 32W (120x30cm) 3.000/4.000K UGR22 incl. driver Zwart

De LED panelen van Norton zijn LED-panelen die in vele uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Standaard zijn deze leverbaar in 3.000 en 4.000 Kelvin en in een 60 x 60cm of een 120 x 30cm uitvoering. Deze LED panelen passen standaard in een systeemplafond, je hebt geen speciale bevestigingsmaterialen nodig om het LED paneel in het systeemplafond te monteren. Plafontegel eruit, LED paneel erin, zo eenvoudig is het! 

De LPS-O varianten zijn ideaal voor de algemene ruimtes van kantoren, wachtruimtes van zorginstellingen en in gangen. De LPS-P varianten hebben een prismatische dekplaat die ervoor zorgt dat het licht totaal niet verblindend is, daarom zijn deze armaturen geschikt voor plaatsen waar (achter een beeldscherm) gewerkt wordt, zoals kantoren, zorginstellingen, recepties en leslokalen. Dit paneel wordt standaard geleverd met een aan/uit driver. Na inbouwen in het plafond heeft de onderzijde een beschermingswaarde van IP40.

LED-paneel 120x30

Dit rechthoekige LED paneel heeft een maat van 30x120 cm en past daarmee in de meeste standaard Nederlandse systeemplafonds. Daardoor is dit LED paneel makkelijk te installeren in een systeemplafond. Dankzij het gebruik van standaardmaten zijn er geen extra toebehoren nodig. Het installeren is zo makkelijk als plafondplaat eruit en het LED paneel erin. De meeste panelen met deze afmetingen zijn verkrijgbaar in zowel 3000K als 4000K.

LED-paneel 3000 of 4000K

Bij dit LED paneel heb je de keuze tussen 3000 en 4000 Kelvin. 4000 Kelvin is een naturel witte kleurtemperatuur. Deze lichtkleur is goed geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. LED panelen van 4000K kunnen de concentratie en efficiëntie van werknemers bevorderen. De heldere kleurtemperatuur komt namelijk goed in de buurt van natuurlijk daglicht. 

3000K is een warm witte kleurtemperatuur. Dankzij deze kleurtemperatuur wordt sfeervolle verlichting gerealiseerd. LED panelen met een waarde van 3000K worden vaak toegepast in ruimtes waar een gezellige of toegankelijke sfeer gewenst is. Zo worden deze panelen regelmatig toegepast in kantoren, restaurants, retail en ontvangstruimtes.

Inbouw, opbouw en gependeld

Dit LED paneel kan op drie verschillende manieren worden gemonteerd. De meest voorkomende montage is inbouw. In deze situatie is vaak een systeemplafond aanwezig. De LED panelen die volgens de standaard Nederlandse maten zijn ontworpen (60x60cm, 30x120cm, 30x30cm, 60x120cm) kunnen makkelijk worden geïnstalleerd in de meeste systeemplafonds. In dit geval is het een kwestie van de plafondplaat verwijderen en vervangen door een LED-paneel.

Andere montagemogelijkheden zijn opbouw en pendelen. Opbouwmontage is makkelijk realiseerbaar dankzij de hiervoor gemaakte opbouwframes. De opbouwframes worden direct tegen het plafond of een muur gemonteerd en creëren een moderne look. Het installeren van het LED paneel is daarna heel simpel.

Een andere mogelijkheid is het monteren met pendelsets. De LED panelen hangen dan als het ware aan dunne staaldraden aan het plafond. Deze montage wordt vaak gebruikt in ruimtes met hoge plafonds, de panelen kunnen dan gependeld worden tot een maximale lengte van 5 meter.

UGR 22

De UGR-waarde van dit LED paneel is 22. Dit houdt in dat het paneel geschikt is voor algemene ruimtes, zoals entree ruimten, balieruimten en fijn industrie werk. De UGR-waarde is vooral belangrijk in ruimtes waar lange tijd (achter een beeldscherm) wordt gewerkt, zoals kantoren en tekenkamers. Hogere UGR-waardes betekenen namelijk dat gebruikers lichthinder kunnen ervaren. Tijdens een werkdag kan dit uiteindelijk leiden tot last van de ogen en vermoeidheid.

Vervangt Watt 2x36W, 4x18W of 4x14W

LED verlichting is vele malen duurzamer dan TL verlichting. Zo maken de klassieke TL buizen plaats voor duurzame LED chips. Deze chips produceren hetzelfde wattage, maar met een lager elektriciteitsverbruik. Zo vervangen LED panelen met een lager wattage, TL buizen met een hoger wattage. Dit LED paneel heeft een wattage van 32W en vervangt daarmee onderstaande wattages:

Vervangt TL-D 2x36W   Vervangt T5 4x18W   Vervangt T8 4x14W  
Totaal wattage TL-D: 2 x 36W 72W Totaal wattage T5: 4 x 18W 72W Totaal wattage T8: 4 x 14W 56W
Wattage LED paneel: 1 x 32W 32W Wattage LED paneel: 1 x 32W 32W Wattage LED paneel: 1 x 32W 32W
Verwachte besparing: 72W - 32W 40W Verwachte besparing: 72W - 32W 40W Verwachte besparing 56W - 32W: 24W

LED panelen

LED panelen zijn een breed toepasbare verlichtingsoplossing. Zo zijn panelen onder andere inzetbaar in algemene ruimtes, maar ook voor specifieke situaties zoals kantoorverlichting en schoolverlichting. Het helpt dan dat er een groot aantal verschillende LED panelen zijn met ieder hun eigen, unieke sterke eigenschappen. Zo zijn LED panelen met een UGR-waarde < 19 geschikt voor kantoorverlichting, terwijl panelen met een hoge CRI-waarde de weergave van belichte objecten levendiger maken. Dit maakt dat er voor elke toepassing een relevant LED paneel is. Ook de installatie is simpel, de meeste LED panelen zijn speciaal gemaakt voor systeemplafonds. Dit komt doordat de panelen zijn ontwikkeld volgens standaardmaten zoals onder andere 60x60 cm, 60x120 cm en 30x120 cm.

Norton LED panelen kopen bij bedrijfsverlichting.nl

Norton is al sinds 1964 een bekend kwaliteitsmerk op de Nederlandse verlichtingsmarkt. Norton is een merk van Spaapen, specialist in hoogstaande, innovatieve lichtoplossingen voor een breed scala aan toepassingen. Zij hebben een eigen team van ingenieurs en product designers en samen met hun Europese productiepartners produceren zij hoogwaardige LED producten.. Dankzij de hoogwaardige productiefaciliteiten zijn wij in samenwerking met Norton ook in staat om voor ieder project een maatwerkoplossing te verzorgen.

Lichtadvies van bedrijfsverlichting.nl

Ooit begonnen als alleen een webshop, maar ondertussen uitgegroeid tot een lichtadviesbureau met daarnaast een webwinkel. bedrijfsverlichting.nl is al jarenlang actief in de verlichtingsbranche en heeft meer dan 10.000 bedrijven geadviseerd en geholpen met de overstap naar LED-verlichting. Wij helpen je graag met het uitzoeken van de juiste verlichtingsoplossing. Heb je vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze lichtexperts staan voor je klaar!

Specificaties

SKUnorton_lps_o_120x30_black
Afmetingen LED paneel30x120cm
Kleurweergave (CRI)CRI 80
Verblindingsgraad (UGR)UGR 22
Wattage (W)32 W
Driver(s) inclusief
Ja
MerkNorton
KleurZwart
ProductserieLPS
Geschikt voor welke toepassing? Algemene ruimtes, Winkels, Verkeersruimten (gangen, hallen etc.), Wachtruimtes, Ontvangstruimtes, Fijne industrie, Restaurants
Levensduur70000 h
Fabrieksgarantie5 jaar
DimbaarheidNee, niet dimbaar
Voltage (V)220V | 240V
FittingGeïntegreerde LED
IP-waardeIP20 (stofdicht)
VormRechthoek
MontageInbouw/Opbouw/Gependeld
MaterialenKunststof, Staal
Lengte1196 mm
Breedte1196 mm
Hoogte13.5 mm
Bekabeling inbegrepenNee, geen kabel aan product
NoodunitOp aanvraag
Vandaalbestendigheid (IK-waarde)IK06
LB-normeringL80/B10
Powerfactor (PF)0.9000
Op voorraad
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.