Vanaf 2018 alleen maar LED-verlichting

  • Geplaatst op
  • Door Mathijs Schnell
Vanaf 2018 alleen maar LED-verlichting

Volgens de nieuwe wetgeving van de EU worden we allemaal verplicht om vanaf 2018 over te stappen op LED-verlichting. Bent u benieuwd naar de ins en outs? Lees dan deze blog!

Sinds juli 2016 is de welbekende LED-lamp de meest verkochte lichttechniek in Nederland. In 2014 werd al bekend dat de LED lamp meer wordt verkocht dan de spaarlamp en sinds afgelopen juni is de LED-lamp dus marktleider wat betreffende de lichttechniek. Dit zal in de komende jaren ook niet minder worden. Sterker nog, vanaf 2018 worden we allemaal verplicht om over te stappen op de LED-lamp.

Nieuwe wetgeving Europese Unie 
 

De Europese Unie heeft onlangs besloten dat met ingang van 2018 het verboden is om verlichting te kopen en te verhandelen die geen energielabel A of B hebben. De gedachtegang hierachter is dat er nu teveel energie wordt verbruikt. Maar wat houdt deze wetgeving precies in? Dat zit als volgt: in geen enkele winkel zal u vanaf 2018 nog gloei- of halogeenlampen kunnen kopen. Uiteraard bent u wel bevoegd om alle lampen zonder energielabel A of B, die u nog in huis heeft, op te branden. Vroeg of laat wordt u er echter toe verplicht om over te stappen op LED-verlichting.

Gevolgen voor u als ondernemer 
 

Sinds februari 2016 is er al een algeheel importverbod op de aloude gloeilamp, de minst zuinige lamp die we kennen. Het verbod geldt voor de volgende lampen:
 

- GU10 spots
- EcoClassic reflectors (R39, NR50, NR63, R80)
- PAR (par16, par20, par30, par38, par56)
- GU5.3 spots (MR11, MR16, MR20)
 

De verdere uitfiltering van onzuinige lampen, ingezet door de EU, gaat verder per 1 september 2018. Vanaf dat moment wordt de verkoop van halogeenlampen verboden. De besparing die het overstappen naar LED-verlichting met zich meebrengt gaat volgens een berekening van de Europese Unie vanaf 2020 naar 40 miljard kWh. Voor uw inbeelding: dat staat gelijk aan het jaarlijkse gebruik van alle Nederlandse en Belgische huishoudens samen! 

Overstappen? 
 

Denkt u aan de toekomst van de wereld en wilt u graag besparen op uw energiekosten en gebruik maken van de voordelen die LED-verlichting te bieden heeft? Stapt u dan snel over en wees de nieuwe wetgeving van de EU voor. 

 

[powr-form-builder id="f7559a5d_1569993252"]

 

Onze merken

Samengesteld op basis van kwaliteit en duurzaamheid.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »