Led verlichting in je magazijn

  • Geplaatst op
  • Door Kelly Bakker
Led verlichting in je magazijn

Led verlichting in je magazijn

 

Er zijn veel bedrijven in Nederland die gebruikmaken van een magazijn. Hierin worden producten en goederen opgeslagen en verzameld wanneer nodig. De verlichting in een magazijn vormt vaak een grote kostenpost op de energierekening. Overstappen op led verlichting in je magazijn kan veel opleveren.

 

Als industriebedrijf wil je je onderdelen en processen zo kosteneffectief mogelijk maken. Dit versterkt je positie in de markt. Besparen op energiekosten is een mogelijkheid om onder aan de streep meer over te houden. De makkelijkste en snelste manier om energie te besparen in je magazijn, is het aanbrengen van led verlichting.


Wat zijn de voordelen van led verlichting in je magazijn?

In de eerste plaats de kosten. In het begin zal je een investering moeten doen, maar daar staat tegenover dat deze snel terugverdiend wordt. Bovendien zullen je energiekosten direct een stuk lager uitvallen. Vanuit de overheid worden steeds strengere regels opgelegd als het gaat om duurzaamheid. Met led verlichting zet je een goede stap richting een energiezuiniger bedrijf. Kies je voor sensorverlichting dan kun je nog meer besparen.

 

Daarnaast is de kwaliteit van led verlichting een groot pluspunt. In magazijnen is de lichtinval van buiten vaak minimaal. Het ontbreken van natuurlijk licht zal moeten worden opgevangen door kunstmatige verlichting. Als de verlichting in een magazijn van slechte kwaliteit is, heeft dit invloed op de gezondheid van werknemers en de veiligheid. Is er onvoldoende licht, dan kunnen medewerkers hoofdpijn of vermoeide ogen krijgen. Flikkerend licht kan stress en vermoeidheid veroorzaken. Led verlichting van 6500 kelvin lijkt op daglicht en verhoogt zo de productiviteit van de mensen die actief zijn in het magazijn.

 

Nog een voordeel is de levensduur van led verlichting. In magazijnen hangen armaturen vaak hoog. Het verhelpen van een defect aan de armatuur of de lamp is dan een hele klus. Led verlichting gaat jaren mee en heeft gemiddeld zo’n 50.000 branduren. Je hebt er dus nauwelijks omkijken naar.  


Waar moet je op letten bij het aanbrengen van led verlichting?

Het is nuttig om van tevoren een goed doordacht lichtplan op te stellen. Daarin wordt bepaald waar welke verlichting komt te hangen. Het heeft bijvoorbeeld weinig zin om armaturen boven de schappen in het magazijn te hangen; de opgeslagen producten en onderdelen worden hierdoor niet goed belicht. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor goede kwaliteit: denk aan water- en stofdichte armaturen en sterke behuizing (polycarbonaat).

 

Verlichting leasen

Bedrijfsverlichting.nl biedt ondernemers de mogelijkheid om verlichting te leasen. Dit is bijvoorbeeld prettig als je liquide middelen in andere zaken zitten en de investering daardoor te hoog is. De leaseperiode duurt vijf jaar, daarna is de verlichting van jou. Meer informatie vind je via www.verlichtingleasen.nl.

[powr-form-builder id="f7559a5d_1569993252"]

Onze merken

Samengesteld op basis van kwaliteit en duurzaamheid.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »