Industrieverlichting: voordelen van LED-verlichting

  • Geplaatst op
  • Door Kelly Bakker
Industrieverlichting: voordelen van LED-verlichting

Bespaar veel energiekosten met LED-verlichting in de industriehal

 

Om als industrieel bedrijf een sterke positie in de markt te behouden, telt elke vorm van kostenbesparing. Verlichting vertegenwoordigt vaak zo’n 80 procent van de energierekening, dus het is wenselijk om verlichting zo kostenefficiënt mogelijk maken. Mede daarom is het meer dan de moeite waard om LED-verlichting te overwegen.

 

Er zijn verschillende redenen aan te wijze waarom je er als industrieel bedrijf goed aan doet om voor led-verlichting te kiezen. LED-verlichting heeft een langere levensduur, waardoor je het minder vaak hoeft te vervangen. Dat betekent minder overlast en productieverlies. Een ander voordeel is dat de terugverdientijd relatief kort is. In industriehallen brandt het licht langer (vaak ook ’s nachts) dus je kunt ervanuit gaan dat de investering in energiezuinige LED-verlichting binnen ongeveer achttien maanden is terugverdiend.

 

Dat is nog niet alles. LED-producten zorgen vaak voor meer en beter licht dan traditionele verlichting. Ze zijn voorzien van diffusers en daardoor minder verblindend. Dit zorgt uiteindelijk voor veiligere en comfortabele werkomstandigheden voor medewerkers, wat de productiviteit alleen maar ten goede komt.

 

Eisen van de overheid

De keuze voor LED-verlichting is niet alleen verstandig voor je eigen bedrijf, maar zal op termijn ook noodgedwongen zijn. De overheid stelt steeds strengere eisen als het gaat om energieverbruik in de industrie. Industriecomplexen wordt opgedragen om energiebesparende maatregelen te nemen en de CO2-uitstoot terug te dringen.

 

Verlichting vervangen?
Wil je je bestaande verlichting vervangen voor LED-verlichting? Het is voordeliger om dit in één keer te doen, onder andere omdat eventuele hoogwerkers maar eenmalig gehuurd hoeven worden. Bovendien liggen machines en andere processen minder lang stil.

 

De voordelen van industriële LED-verlichting op een rij:

 

  • Besparen op energiekosten
  • Besparen op vervangingskosten
  • Lange levensduur
  • Betere lichtkwaliteit
  • Minder giftige gassen of zware materialen
  • Minder gevoelig voor frequent aan- en uitschakelen
  • Lichtregeling opties, zoals dimmen, aanwezigheidsdetectie, bewegingsdetectie
  • Industriële led verlichting is veilig, schokbestendig en explosiebestendig (IP65, IP66 etc)

 

Bedrijfsverlichting kan industriële verlichting leveren die voldoet aan de HACCP-normen die gelden voor industriële omgevingen. Deze normen stellen dat er gebruik moet worden gemaakt van gecoate tl-lampen. Onze led tl-buizen voldoen hieraan. Ook kunnen we je helpen met slimme gebouwverlichting, zodat je nog meer energie bespaart. Daarnaast hebben we verschillende armaturen die geschikt zijn voor toepassingsgebieden die hoger liggen of moeilijk te bereiken zijn.

 

Verlichting leasen

Wil je een industriële omgeving graag voorzien van LED-verlichting, maar vind je de investering in één keer te hoog? Dan is het ook mogelijk om led-verlichting te leasen. Met verlichtingleasen.nl profiteer je van alle voordelen, maar hoef je je verder nergens druk om te maken. Kijk op onze website voor meer informatie.

 

Voor advies over het verduurzamen van jouw industriehal met LED-verlichting kun je uiteraard ook contact met ons opnemen.

 

[powr-form-builder id="f7559a5d_1569993252"]

 

 

Onze merken

Samengesteld op basis van kwaliteit en duurzaamheid.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »