• Gratis verzending vanaf €100 ex. btw
  •  Deskundig lichtadvies op maat
  •  Uitsluitend A-merken
  •  Tot 7 jaar fabrieksgarantie
De duurzaamheid van LED-verlichting

De duurzaamheid van LED-verlichting

Iedereen draagt bij aan de toekomst van onze planeet en het is daarom belangrijk om je als bedrijf bezig te houden met duurzaamheid. LED-verlichting is een simpele maar doeltreffende stap naar een duurzamer bedrijf. Zo kan je LED-verlichting toepassen op je kantoor, je woning of wellicht je winkel

Recyclen

Het gebruik van LED-verlichting heeft verschillende voordelen. Je bespaart energie, de verlichting gaat langer mee en LED-verlichting is een stuk vriendelijker voor het milieu. LED-lampen zijn niet giftig en kunnen bovendien gerecycled worden. Hoe zit dat?

LED-verlichting bestaat voornamelijk uit elektronische componenten zoals printplaten, diodes (LED staat voor Light Emitting Diode) en halfgeleiders. Ze bevatten geen chemische stoffen en gaan dus niet zoals traditionele lampen in de GFT-bak. Ze moeten bij kleine elektrische apparaten in de milieustraat ingeleverd worden zodat ze gerecylced kunnen worden.

Verschil gloei- en LED-lamp

Een LED-lamp geeft licht doordat er elektriciteit door de twee elektroden van de diode stroomt. Er ontstaat licht door de bewegingen van de elektronen in het halfgeleidermateriaal.

Een gloeilamp doet zijn werk doordat een gloeidraad in een glazen bol verwarmd wordt. Als de gloeilamp op een spanningsbron wordt aangesloten, wordt de gloeidraad zo sterk dat de lamp licht geeft. 

Hoewel gloeilampen goedkoop zijn in aanschaf verspillen ze veel energie en gaan ze maar ongeveer duizend uur mee. Je moet daardoor dus regelmatig nieuwe lampen aanschaffen, waardoor je uiteindelijk nog veel geld kwijt bent. Ter vergelijking: een LED-lamp gaat gemiddeld 50.000 uur of langer mee.

Verlichtingleasen.nl

Hoewel LED-verlichting veel voordelen kent, wordt met name de duurdere aanschaf ervan nog vaak als nadeel ervaren. Toch zal het je onderneming alleen maar veel opleveren als je overstapt op LED. Daarom hebben we Verlichtingleasen.nl opgezet. Hiermee bieden we ondernemers de mogelijkheid om tegen een vast bedrag per maand verlichting te leasen, net zoals dat bijvoorbeeld bij auto’s gedaan wordt. Na vijf jaar is de verlichting van jou. Neem contact met ons op en ontdek de voordelen.

Lichtadviseur geeft advies over verlichtingLichtadviseur geeft advies over verlichting

Advies op maat!

Vragen?

Heb je vragen of wil je graag zelf een project starten met ons? Neem dan contact met ons op!

Check Reactie binnen één werkdag

Check Gratis lichtadvies van lichtexperts

Delen

Gerelateerde posts

Gerelateerde producten

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.