• Gratis verzending vanaf €100 ex. btw
  •  Deskundig lichtadvies op maat
  •  Uitsluitend A-merken
  •  Tot 7 jaar fabrieksgarantie

Wat is railverlichting?

Wat is railverlichting?

Wat is railverlichting en hoe werkt een railsysteem? Het is verlichting op een rail. De rail geeft spanning, zodat u de spots of andere verlichting op iedere gewenste plek op de rail kunt ophangen.

Er zijn zowel railpanelen, railspots, rail lijnverlichting als bijvoorbeeld rail hanglampen beschikbaar. Dat biedt de vrijheid om uw winkel, kantoor of andere bedrijfslocatie te verlichten op de manier die u wilt.

Let op: wilt u een normale hanglamp bevestigen aan een railsysteem? Gebruik dan een multi-adapter (en eventueel een trekontlasting).

Adapter voor 1-fase of 3-fase

Als klanten ons vragen ‘wat is railverlichting’ leggen we ze onder andere uit over de adapter die daarbij hoort. Die adapter is namelijk geschikt voor 1-fase of 3-fase. Dat komt overeen met de railverlichting die u kiest. Het railsysteem is ook geschikt voor 1-fase of 3-fase. De adapter voor 3-fase heeft een tandwiel. U kiest daarmee de fase, en daarmee de groep met lichtbronnen die is aangesloten. U kunt op die manier meerdere groepen los van elkaar schakelen en/of dimmen.

Koppelstukken: rails in X, T, L of lineair

Kiest u voor een railsysteem en bent u benieuwd hoe dat werkt in meerdere patronen? U kunt het universele railsysteem vormgeven in bijvoorbeeld een X, een T, een L of gewoon lineair. Dankzij de verschillende koppelstukken verbindt u de diverse onderdelen met elkaar, om tot het complete systeem te komen. De bevestiging van de koppelstukken is heel eenvoudig, om er daarna het volgende deel van de spanningsrail aan vast te maken.

Railverlichting kopen

Wilt u railverlichting kopen en bent u dus benieuwd hoe dat allemaal werkt? Denk in ieder geval aan de voeding. U gebruikt die aan het begin (of eind) of in het midden van de spanningsrail. We spreken van een eindvoeding of een middenvoeding. Indien u de verlichting in een hoek wilt voeden is een eindvoeding voldoende, met een L-koppelstuk dat zorgt voor de voeding door de hoek. Bestel ten slotte eindkappen bij het railsysteem, om de spanningsrail netjes af te werken. 

Heeft u vragen over de railverlichting of hoe u daar gebruik van kunt maken? Vraag het onze specialisten, dan vertellen we u er graag meer over.

Lichtadviseur geeft advies over verlichtingLichtadviseur geeft advies over verlichting

Advies op maat!

Vragen?

Heb je vragen of wil je graag zelf een project starten met ons? Neem dan contact met ons op!

Check Reactie binnen één werkdag

Check Gratis lichtadvies van lichtexperts

Delen

Gerelateerde posts

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.