De scherpste online prijzen
Deskundig lichtadvies op maat
Uitsluitend A-merken
Verhaal van een klant: Bakkerij Waegemakers

Verhaal van een klant: Bakkerij Waegemakers

“Met onze nieuwe LED-verlichting kunnen we weer vooruit” 
 

Al 102 jaar is Bakkerij Waegemakers een begrip in Gilze en omstreken. Het bedrijf gaat met haar tijd mee en heeft er onlangs voor gekozen om volledig over te stappen op LED-verlichting. Bedrijfsverlichting ondersteunde de bakkerij met het maken van een lichtplan en het uitzoeken van geschikte armaturen.

 

Bakkerij Waegemakers in het Brabantse Gilze is een echte ambachtelijke bakkerij. Ze maken alles zelf, van brood tot gebak en chocola. Dat betekent voor bakker en eigenaar Marco Waegemakers iedere dag vroeg op. “Maar dat is niet erg, want het is een heel mooi vak”, zegt hij. Tien jaar geleden werd de bakkerij al eens grondig verbouwd, maar toen werd er nog niet gekozen voor LED-verlichting. “De ontwikkelingen op dat gebied waren toen nog niet zo ver als nu. LED-verlichting was sowieso allemaal nog heel duur. Inmiddels is duurzaamheid ook bij ons een terugkerend thema in de bedrijfsvoering en daarom wilde ik nu echt overstappen op ledverlichting.”

 

Nieuwe LED-verlichting

Marco stuitte na een online zoektocht op bedrijfsverlichting.nl. “Hier in Gilze zit een verlichtingsbedrijf, genaamd Berla, en ik ben een keer uit nieuwsgierigheid gaan kijken wat zij allemaal doen. Zo kwam ik ook terecht op de website van bedrijfsverlichting.nl, waar Berla een leverancier van is. Ik heb contact gezocht met bedrijfsverlichting.nl en toen zijn ze langs gekomen om een goed beeld van de bakkerij te krijgen. Vervolgens is alle verlichting besteld. We hebben nieuwe, frisse vitrineverlichting gekregen, waarbij het uiteraard heel belangrijk is om het brood zo aantrekkelijk mogelijk te laten zien. Er zijn nieuwe hanglampen gekomen, die een heel mooi en warm licht geven. In de laatste fase zijn de grote koven met verlichting boven de toonbank vervangen door dunne profielen met LED-strips. We zijn heel blij met het eindresultaat; niet alleen omdat het er mooi uitziet, maar ook omdat we energie besparen. We kunnen met de nieuwe LED-verlichting in onze bakkerij echt weer vooruit!” 

 

De verlichting die we voor deze bakkerij hebben geadviseerd, bestaat uit LED-inbouwspots van het merk Light4U en op maat gemaakte LED-strips voor de toonbank van Berla Lighting. Als algemene verlichting is gekozen voor een warm witte lichtkleur (3000K) met een hoge kleurweergave (CRI) 90-100. De spots die gericht zijn op de producten hebben wij uitgevoerd met de speciale Bakery module van Philips. Deze zorgt ervoor dat o.a. brood en dergelijke optimaal wordt gepresenteerd. 

 

Overweegt u ook over te stappen op LED-verlichting? Neem contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

  

Delen

Gerelateerde posts

Gerelateerde producten

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.