• Gratis verzending vanaf €100 ex. btw
  •  Deskundig lichtadvies op maat
  •  Uitsluitend A-merken
  •  Tot 7 jaar fabrieksgarantie

Spanningsrail aansluiten: hoe moet dat?

Spanningsrail aansluiten: hoe moet dat?

U wilt een spanningsrail aansluiten na de installatie: hoe werkt dat? We leggen het u uit, specifiek voor de 3-fase railsystemen. Dat is de meest gebruikelijke keuze, die bovendien de meeste aandacht verdient (ten opzichte van 1-fase railsystemen).

Met de spanningsrail zorgt u op een flexibele wijze voor de gewenste verlichting in de winkel, op kantoor en op andere bedrijfslocaties. Met de verschillende koppelstukken heeft u zelfs de mogelijkheid om allerlei vormen en patronen te maken. Ons systeem van Nordic Aluminium is universeel, zodat u daar heel flexibel gebruik van kunt maken.

Installatie: het is heel eenvoudig

Het installeren en aansluiten van een spanningsrail is heel eenvoudig. U bepaalt online de lengte en de vorm, met daarbij de koppelstukken die daarvoor nodig zijn. Houd er vervolgens rekening mee dat u de spanningsrail op twee manieren kunt monteren:

  • Direct aan het plafond
  • Met een pendel

Kies het montagesysteem op basis van het type montage dat u wilt. Uiteraard kunnen onze specialisten u daarover adviseren.

Vervolgens gebruikt u ons stappenplan om een spanningsrail aan te sluiten:

  1. Druk de spot in de spanningsrail
  2. Draai het hendeltje op de adapter een kwartslag

Let op: gebruikt u een 3-fase spanningsrail? Zet het tandwieltje op de adapter op de fase die u wilt bedienen (0 = uit).

3-fase spanningsrail aansluiten

Een 3-fase spanningsrail aansluiten is heel eenvoudig. Houd er rekening mee dat u daar een 5-aderige kabel voor gebruikt. De ruilvoeding op basis van 3-fase heeft namelijk vijf aansluitpunten. Het gaat om een aardedraad, nuldraad en drie fasedraden (een draad per fase). De fasedraden lopen naar drie afzonderlijke dimmers en/of schakelaars. Daarmee kunt u de verlichting per groep (fase) aansturen.

Tip: kiest u voor een 1-fase spanningsrail? Dan is er maar sprake van drie draden. Het gaat om de aardedraad, de nuldraad en de fasedraad.

Spanningsrail aansluiten

U kunt zelf een spanningsrail aansluiten, daar heeft u geen specialist voor nodig. Als het railsysteem eenmaal hangt kunt u daar de railspots en de andere verlichting in klikken. Door het hendeltje op de adapter een kwartslag te draaien zet u het lichtpunt vast. Uiteraard kunt u de verlichting later weer loskoppelen en verwijderen, of verplaatsen naar de gewenste plek op de rails.

Heeft u vragen over de spanningsrail aansluiten of hoe u daar gebruik van kunt maken? Vraag het onze specialisten, dan vertellen we u er graag meer over.

Lichtadviseur geeft advies over verlichtingLichtadviseur geeft advies over verlichting

Advies op maat!

Vragen?

Heb je vragen of wil je graag zelf een project starten met ons? Neem dan contact met ons op!

Check Reactie binnen één werkdag

Check Gratis lichtadvies van lichtexperts

Delen

Gerelateerde posts

Gerelateerde producten

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.