• Gratis verzending vanaf €100 ex. btw
  •  Deskundig lichtadvies op maat
  •  Uitsluitend A-merken
  •  Tot 7 jaar fabrieksgarantie

Wat is een 1-fase spanningsrail?

Wat is een 1-fase spanningsrail?

Wat is een 1-fase spanningsrail? Het is een railsysteem op basis van 1-fase. Dit betekent dat u alle verlichting aansluit op één fase. U schakelt alle verlichting in één keer in of uit (of dimt de verlichting). Het is niet mogelijk om binnen één aansluiting meerdere groepen te maken, die u afzonderlijk van elkaar kunt schakelen en/of dimmen.

Tip: twijfelt u over de spanningsrail in 1-fase? Het alternatief is een oplossing op basis van 3-fase. Dat biedt dezelfde mogelijkheden, plus de mogelijkheid om de verlichting in drie groepen te schakelen en/of dimmen.Klein en compact: 1 centimeter lager

Klein en compact: 1 centimeter lager

Een 1-fase spanningsrail biedt in principe dezelfde mogelijkheden als een 3-fase rail. Een bijkomend voordeel is dat het systeem kleiner en compacter is, omdat er minder materiaal voor nodig is.

Het betekent in de praktijk dat een spanningsrail op basis van 1-fase gemiddeld 1 centimeter lager is dan die voor 3-fase. Dus wilt u de verlichting zo netjes mogelijk wegwerken en daarmee een minimale hoeveelheid aandacht trekken? Dan kan dit een goed idee zijn. Het geheel oogt een stuk kleiner. Bovendien laat het zich makkelijker inbouwen in een koof of andere sparing, zodat u er in de praktijk nog minder van ziet.

Op maat maken zonder bending tool

Een ander voordeel van de 1-fase spanningsrail is dat u die eenvoudig op maat kunt maken. Dat kan door de rail gewoon te verzagen. In tegenstelling tot bij een 3-fase spanningsrail heeft u daar geen bending tool voor nodig. Dus wilt u er zelf mee aan de slag om de spanningsrail netjes op maat te maken? Dan is een oplossing op basis van 1-fase waarschijnlijk de beste keuze. 

1-fase spanningsrail kopen

Wilt u een 1-fase spanningsrail kopen? U heeft online de keuze uit een breed assortiment. Houd er wel rekening mee dat de spanningsrails op basis van 3-fase doorgaans beter beschikbaar zijn. Veel fabrikanten richten zich grotendeels of zelfs helemaal op de oplossingen op basis van 3-fase.

Heeft u vragen over de 1-fase spanningsrail of hoe u daar gebruik van kunt maken? Vraag het onze specialisten, dan vertellen we u er graag meer over.

Lichtadviseur geeft advies over verlichtingLichtadviseur geeft advies over verlichting

Advies op maat!

Vragen?

Heb je vragen of wil je graag zelf een project starten met ons? Neem dan contact met ons op!

Check Reactie binnen één werkdag

Check Gratis lichtadvies van lichtexperts

Delen

Gerelateerde posts

Gerelateerde producten

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.