• Gratis verzending vanaf €100 ex. btw
  •  Deskundig lichtadvies op maat
  •  Uitsluitend A-merken
  •  Tot 7 jaar fabrieksgarantie

Wat is kleurtemperatuur en welke heb je nodig?

Kleurtemperaturen: Recreëer daglicht of kaarslicht en creëer de gewenste sfeer.

De kleurtemperatuur bepaalt de warmte van het licht. Hierdoor is dit een belangrijke factor voor het bepalen van de gewenste sfeer. Dit is in het licht terug te zien aan de lichtkleur. Een warme lichtkleur is geel/oranjegeel, een koele lichtkleur is wit en heeft in extreme gevallen een lichtblauwe tint. De juiste lichtkleur is afhankelijk van de gewenste situatie en persoonlijke smaak, maar er zijn een aantal richtlijnen. In deze blog vertellen we je er meer over!

Advies op maat

Welke kleurtemperatuur is geschikt voor jouw ruimte?

Voor woningen adviseren we meestal een kleurtemperatuur 2700K. Dit geldt voor de woonkamer, keuken, badkamer en andere woonruimtes. Andere kleurtemperaturen voor thuis zijn onder andere 2200K en 3000K, dit is afhankelijk van de persoonlijke smaak.

Voor kantoren komt een kleurtemperatuur van 3000K vaak voor. Dit geeft een sfeervolle, maar ook frisse uitstraling. Dit bevordert de concentratie en focus van de werknemers.

Voor horeca adviseren we vaak 2700K of 3000K. Dit is afhankelijk van de gewenste sfeer. Kies voor een huiselijke, gezellige sfeer 2700K. Als een iets frissere sfeer is gewenst, kies dan voor 3000K.

Voor winkels wordt meestal 3000K aangeraden. In de meeste situaties is dit de beste oplossing. In winkels is 2700K of 4000K ook mogelijk, dit is afhankelijk van persoonlijke smaak en de gewenste sfeer.

Kleurtemperatuur LED

In LED verlichting wordt er vaak gesproken over de kleurtemperatuur. Dit is namelijk ontzettend belangrijk voor het bepalen van de sfeer. Voor een gezellige of huiselijke sfeer wordt een warme kleurtemperatuur ingezet. Vaak is dit een kleurtemperatuur van 2700K, ook wel extra warm wit licht. Andere mogelijkheden zijn kleurtemperaturen tussen de 2200K kaarslicht en 3000K warm wit licht.

Voor horecazaken en kantoren adviseren wij meestal 3000K. Deze kleurtemperatuur voorziet een goede balans tussen een sfeervolle en frisse uitstraling. Deze lichtkleur wordt vaak toegepast in onder andere restaurants, hotels, bakkerijen en winkels. Het licht heeft dan een warm witte uitstraling en geeft daarmee een fijn lichtbeeld.

De verschillende kleurtemperaturen

De juiste kleurtemperatuur is afhankelijk van de ruimte en de gewenste sfeer. Indien een sfeervolle uitstraling is gewenst, kies dan voor verlichting met een lage Kelvin waarde zoals 2700K. Als een frisse sfeer is gewenst, kies dan voor een hogere Kelvin waarde zoals 4000K.

2200K kaarslicht: Deze lichtkleur is vergelijkbaar met kaarslicht. Perfect om sfeervolle of huiselijke lichtsituaties te creëren. Bekijk 2200K kaarslicht verlichting;

2700K extra warm wit: Deze kleurtemperatuur passen we regelmatig toe in huizen en andere situaties waar sfeervol licht is gewenst. Bekijk 2700K extra warm witte verlichting;

3000K warm wit: Voor een goede balans tussen sfeervol en fris adviseren we meestal 3000K. Deze kleurtemperatuur wordt in veel situaties toegepast, zoals: kantoren, restaurants, hotels en bakkerijen. Bekijk 3000K warme witte verlichting;

4000K natuurlijk wit: Dit wordt toegepast wanneer een frisse uitstraling is gewenst of als goed zicht belangrijk is. Dit licht is namelijk iets witter en helpt daarmee de focus te verhogen.Bekijk 4000K natuurlijk witte verlichting;

5000K koel wit licht: Koel wit licht en hoger wordt meestal toegepast in ziekenhuizen en praktijken zoals: dokterspraktijken en tandartspraktijken. Koel wit licht voorziet een steriele lichtervaring waardoor de ruimte fris en hygiënisch oogt. Bekijk 5000K koel witte verlichting;

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Door onze jarenlange ervaring geven wij snel lichtadvies op maat. Onze lichtadviseurs hebben ervaring met uiteenlopende projecten, zoals: kantoren, winkels, horecazaken, bedrijfshallen en residentiële oplossingen. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Door onze jarenlange ervaring geven wij snel lichtadvies op maat. Onze lichtadviseurs hebben ervaring met een breed scala aan projecten, zoals: kantoren, winkels, horecazaken, bedrijfshallen en woningen.

Op welke plek gebruik ik kleurtemperatuur 2700K LED?

Een kleurtemperatuur van 2700K adviseren wij vaak voor sfeervolle ruimtes. Kies 2700K dan ook vooral voor woonkamers, slaapkamers of andere woonruimtes waar een huiselijk sfeer is gewenst. Deze kleurtemperatuur is ook geschikt om restaurants en andere horeca een sfeervolle uitstraling te geven.

Op welke plek gebruik ik kleurtemperatuur 3000K LED?

De kleurtemperatuur 3000K is iets minder warm dan 2700K. Dit betekent dat het licht iets witter wordt. Kies voor 3000K als een goede balans tussen sfeer en formeel gewenst is. 3000K warm wit adviseren wij vaak voor horeca, kantoren, winkels en retail.

Op welke plek gebruik ik kleurtemperatuur 4000K LED?

4000K is een natuurlijk witte kleurtemperatuur. Wij adviseren 4000K LED meestal als er een frisse uitstraling is gewenst. Kies 4000K dan ook voor horecakeukens, werkplekken, werkplaatsen, bedrijfshallen en andere ruimtes waar goed zicht belangrijk is. Deze kleurtemperatuur bevordert op werkplekken de concentratie en focus.

Wat is kleurtemperatuur?

De kleurtemperatuur staat voor de warmte van het licht en wordt aangegeven in graden Kelvin. Hoe lager het aantal graden Kelvin, hoe warmer de kleurtemperatuur. Dit betekent dat de kleurtemperatuur 2200K LED warmer is dan 4000K LED. 2200K is vergelijkbaar met kaarslicht, terwijl 6500K vergelijkbaar is met daglicht.

Kleurtemperaturen_schema_1Kleurtemperaturen_schema_1
Lichtadviseur geeft advies over verlichtingLichtadviseur geeft advies over verlichting

Advies op maat!

Vragen?

Heb je vragen of wil je graag zelf een project starten met ons? Neem dan contact met ons op!

Check Reactie binnen één werkdag

Check Gratis lichtadvies van lichtexperts

Delen

Gerelateerde posts

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.